Tačno u 15 časova, danas u Milanu počela je svečana ceremonija  Tractor of the Year 2021na kojoj su proglašeni pobednici ovogodišnjeg ciklusa. Pobednici, Trakotri godine 2021 proglašeni su na osnovu glasova 26 članova žirija iz 25 zemalja, među kojima je i predstavnik lista „Poljoprivednik“.  

Za titulu najboljih ove godine nadmetalo se 18 traktora u četiri tazličite kategorije. Naime, četiri traktora se nadmetali za titulu najbolji specijalizovani traktor 2021, pet u kategoriji univerzalnih trakotra i čak devet u kategoriji Trakotr godine odnosno modela namenjenih korišćenju u ratarstvu. Svih 18 modela su se nadmetala za titulu Sustainable TOTY 2021odnosno najboljeg održivog traktora.

Traktor godine 2021-Massey Ferguson S8 265

Nakon duge i duboke analize svih tehničkih parametara, žiri je za Traktor godine 2021 odabrao Massey Ferguson 8S.265. Izbor baš za ovaj traktor članove žirija navela je činjenica da je ovo potpuno novi traktor, sa novim stilom, novom i inovativnom transmisijom, novim sistem za hlađenje kao i novom tihom kabinom. Takođe uz ovaj traktor korisnici će na raspolaganju imati i potpunonov paket tehnologije.

Specijalizovani traktor godine 2021 - Valtra G135 Versu

 Žiri je u ovoj kategoriji ocenjivao čitav niz tehničkih parametram uzimajući u obzir i to da ovi svestrani traktori moraju da budu lako upravljivi i da imaju odlične manevarske karakteristike. Na osnovu ovih elemenata i zahvaljujući pažljivom detaljnom pregledu karakteristika, svestranosti, tehnološkoj ponudi upravljanja, veoma efikasnoj hidrauličnoj asistenciji i drugim osobunama odlučeno je da Valtra G135 Versu dobije najviše bodova u svojoj kategoriji.

Najbolji specijalizovani traktor 2021 - Fendt V Vario 211

 Uz potpuno novu kabinu na ovim traktorima unapređena je radna sredina ra rukovaoca. Zahvaljujući Dynamic Performance  sistemu onda kada je potrebno ovaj traktor ima dodatnih 10 KS. Naime, ova ekstra snaga se kontroliše i automatski se usklađuje sa potrebama rada. Ovaj traktor je osenjen kao kvalitetan pouzdan traktor sa velikom efikasnošću.

Održivi-Sustianble  Traktor godine 2021-Claas 960 Axion

 Pobednik kategorije Sustianble TOTY biran je među svim ovogodišnjim finalistima svih Toty kategorija. Žiri smatra da traktor Claas 960 Axion zahvaljujući Cemos sistemu predstavlja veliki korak napred ka održivoj poljoprivredi. Sve tehnologije dostupne na ovom traktoru se koriste veoma lako na najjednostavniji način do sada. Optimizacija svih tehnologija i elektronike, kao i pritiska u pneumaticima omogućavaju uptedu goriva i mnogo naprednije performanse u obavljanju različitih poslova u polju.

Više o Traktoru godine 2021 kao i o svim nagrađenim modelila pročitajte u novogodišnem izdanju "Poljoprivrednika" koji će biti objavljen u petak 25. decembra.  

M.Antanasković