Član Gradskog veća za oblast zaštite životne sredine Slobodan Stanić i načelnik Odeljenja poljoprivrede i zaštite životne sredine Vladimir Katanić obišli su nedavno radove na košenju i održavanju lokacije između Čonoplje i Svetozar Miletića, gde se nekada nalazila divlja deponija. 
Zahvaljujući sredstvima koje je Ministarstvo zaštite životne sredine dodelilo Gradu Somboru, po raspisanom Javnom konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje, tokom 2021. godine sanirana je divlja deponija između Čonoplje i Svetozar Miletića, a ovim radovima nastavljeno je održavanje ove lokacije, objavio je Grad Sombor.
 
Sombor dobija aplikaciju za reciklažu otpada
 
Zamenica gradonačelnika Sombora Ljiljana Tica potpisala je krajem prošlog meseca Memorandum o razumevanju sa kompanijom Cut collecting iz Novog Sada, zahvaljujući kom će Sombor postati jedan od prvih gradova u Srbiji koji će dobiti aplikaciju za prikupljanje otpada za reciklažu.
Reč je o, kako se navodi u saopštenju Grada Sombora, aplikaciji koja će omogućiti građanima, koji je instaliraju, da jednim klikom pozovu kompaniju Cut collecting da njeni zaposleni dođu na njihovu kućnu adresu i odnesu otpad na reciklažu.
Prikupljaće se plastična ambalaža, limenke i papir, koje je potrebno prethodno selektovati. Prilikom prvog dolaska po otpad, građani će dobiti džakove za naredno razvrstavanje materijala za reciklažu. Otpad koji je preuzet biće izmeren i, na osnovu težine, u njihovoj aplikaciji će se upisati odgovarajući broj bodova, a za određeni broj skupljenih bodova dobijaće se nagrada. 
U planu je da aplikacija počne sa radom tokom septembra.
M.A.
 
Projekat “Zdrava poljoprivredna proizvodnja - zdrava životna sredina i stanovništvo u Somboru” je sufinansiran iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
 
16. SEPTEMBAR 2022.