* Bespovratna sredstva dodeljuju se jednokratno u maksimalnom iznosu od 300.000 dinara za kupovinu mašina i opreme, istraživanja i razvoj ili uređenje poslovanja
 
Grad Novi Sad raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za podršku razvoja ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Grada za 2020. godinu.
Konkurs je raspisan s ciljem stimulacije razvoja ženskog inovativnog preduzetništva i podizanja stepena inovativnosti žena preduzetnica na teritoriji Novog Sada.
Preduzetnice mogu da konkurišu za kupovinu mašina i opreme, istraživanja i razvoj, kao i za uređenje poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja i obeležavanje proizvoda "SE" znakom.
Ukupan iznos sredstava po ovom Konkursu je 6.000.000 dinara, a bespovratna sredstva korisnicama se dodeljuju jednokratno u maksimalnom iznosu od 300.000 dinara.
Pravo učešća na Konkursu imaju mala i mikropreduzeća u  vlasništvu žena sa udelom od minimum 51 odsto u ukupnom kapitalu društva i preuzetničke radnje čiji su osnivači žene, registrovane na teritoriji Grada najkasnije do 31. decembra 2018. godine. Svaka preduzetnica ima pravo da podnese samo jednu prijavu.
Konkurs je objavljen 23. 9. a rok za konkurisanje je 15 dana.
Kompletan tekst Konkursa može se pogledati na zvaničnom sajtu Grada Novog Sada, ili na sajtu Gradske uprave za privredu.
Aleksandra Milić
 
Projekat "Samozapošljavanje žena u ruralnom području Grada Novog Sada-kako do uspešnog biznisa" je sufinansiran iz budžeta Grada Novog Sada  - Gradske uprave za kulturu.  Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
 
2. OKTOBAR 2020.