* Sredstva će biti iskorišćena za sprovođenje obuka za pokretanje posla u gradskim i seoskim sredinama
 
Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije, zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović nedavno je potpisao ugovore o dodeli 44.603.000 dinara u okviru Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva.
Popović je potpisao ugovore s predstavnicima jedinica lokalne samouprave Grada Loznice, Opštine Mali Zvornik, Opštine Kosjerić, kao i predstavnicima organizacija koje su konkurisale za sredstva, zajedno sa Gradom Novim Sadom i Gradom Kikindom.
Sredstva će biti iskorišćena za sprovođenje obuka za pokretanje posla u gradskim i seoskim sredinama, sticanje veština iz oblasti inovacija i razvoja preduzetništva, inoviranje proizvoda i usluga u postojećim preduzećima čiji su vlasnici žene, kupovinu nove opreme, a, između ostalog, i za direktne podsticaje otvaranju novih preduzeća i startap kompanija čiji su vlasnici žene. 
Popović je istakao da država želi da razvija žensko inovaciono preduzetništvo i da je za te namene ove godine opredeljeno 100.000.000 dinara. 
Nedavno smo potpisali prvih devet ugovora, sada potpisujemo još pet, a biće ih još. Žene u Srbiji su vredne i preduzimljive. Na ovaj način želimo da ih ohrabrimo da otvaraju svoje startap kompanije, da slede svoje snove i postanu uspešne preduzetnice, poručio je ministar. 
Naveo je da pomenuti program, koji sprovodi Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj, nije namenjen samo mladim tehnološkim preduzetnicama već i domaćicama u seoskim sredinama koje imaju dobre ideje i žele da budu preduzetnice.
Dobili smo odlične prijave koje se odnose na razvoj ženskog inovacionog preduzetništva u manjim sredinama, rekao je Popović i ocenio da je to sjajna šansa za te opštine da povećaju rast i zapošljavanje i zaustave odliv ljudi u gradove.
Aleksandra Milić
 
12. oktobar 2018
 
 
Projekat "Žene na selu, njihov položaj i kako ga poboljšati" sufinansiran je iz budžeta Republike Srbije-Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.