* Sredstva će biti dodeljena za certifikaciju organske proizvodnje, standardizaciju bezbednosti i kvaliteta hrane i lokalne akcione grupe za ruralni razvoj
 
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević je nedavno uručio ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na podsticajna sredstva za certifikaciju organske proizvodnje i sistem certifikacije u oblasti bezbednosti i kvaliteta hrane. Takođe, potpisani su ugovori s lokalnim akcionim grupama koje treba da budu nosioci realizacije IPARD programa.
Najavljeno je i da će u pokrajinskom buxetu za 2017. godinu značajno biti uvećana sredstva za ove namene u cilju jačeg podsticanja razvoja organske proizvodnje, unapređenja standardizacije u bezbednosti proizvodnje i kvaliteta poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na teritoriji Vojvodine. Cilj je i da se unapredi rad lokalnih akcionih grupa, koje treba da budu važna karika u pripremi strategija lokalnog ruralnog razvoja.
Pokrajinska vlada je u 2016. godini izdvojila samo 100.000 dinara za certifikaciju i razvoj organske proizvodnje, a kako je najavio resorni sekretar, za istu namenu u narednoj godini biće dodeljeno čak 10 miliona dinara. Za certifikaciju u oblasti bezbednosti i kvaliteta hrane korisnici će moći da računaju na tri miliona dinara. Za promociju partnerstva na lokalnom nivou između javnog sektora, civilnog sektora i privrednih subjekata i jačanje lokalnih akcionih grupa biće izdvojeno sedam miliona dinara, tri miliona više nego lane.
Aleksandra Milić
 
23. decembar 2016.
 
 
Projekat sufinansiran iz budžeta Republike Srbije-Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.