Udruženje eko-novinara "Eko vest" ove godine proslavlja desetogodišnjicu rada na pravovremenom i tačnom izveštavanju o zaštiti životne sredine. Ova organizacija okuplja oko 30 novinara s televizije, radija i iz pisanih medija koji se bave ovom oblašću i svojim radom su doprineli da se podigne svest ljudi o važnosti očuvanja i unapređenja stanja životne sredine. Nedavno je ovo udruženje zajedno sa "Eko-listom", jedinim štampanim ekološkim magazinom koji izlazi kod nas, dodelilo priznanja i zahvalnice onima koji su svojim radom dali najveći doprinos unapređenju ove važne, ali zapostavljene oblasti. Titulu najeko-novinara ponela je Dragana Ratković, urednik i voditelj emisije "Pod staklenim zvonom" koja se emituje na Radiju Novi Sad. Priznanje za građansku hrabrost i doslednost u zaštiti životne sredine dodeljeno je Ratku Đurđevcu, predsedniku Ekološkog pokreta Vrbasa. Udruženje je uručilo i priznanje za građasku posvećenost i doslednost u zaštiti životne sredine. Dobila ga je Viera Turčan iz Gložana, osnivač Udruženja ekologa "Ekos".
Uručene su i zahvalnice institucijama koje su podržavale rad eko-novinara i pružale im stručnu pomoć u realizaciji projekata. Zahvalnice su dobili Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Gradska uprava za zaštitu životne sredine iz Novog Sada, kompanija "Tetra pak" iz Beograda, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije iz Novog Sada i JP "Vojvodinašume".
Aleksandra Milić
 
23. decembar 2016.
 
 
Projekat sufinansiran iz budžeta Republike Srbije-Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.