U pripremi 1. međunarodnog sajma pčelarstva Dunavske regije, predviđenog za novembar 2017. godine, Grad Novi Sad, zajedno s Novosadskim sajmom, Savezom pčelarskih organizacija Srbije i suorganizatorom Društvom pčelara "Jovan Živanović", uključen je u organizaciju Međunarodne konferencije "Pomerajmo granice" koja će se održati 10. decembra u Kongresnoj sali Novosadskog sajma. Osim domaćih, na skupu će biti prisutni i pčelari iz Slovenije, Italije, Mađarske...
Programom je predviđeno da skup otvori ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, koji će tom prilikom predstaviti mere podrške pčelarima u 2017. godini. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević ukazaće na mogućnosti saradnje pčelara u Dunavskom regionu, a biće reči i o strategiji borbe protiv falsifikatora meda, uspešnom suzbijanju bolesti kod pčela, standardima kvaliteta dobre pčelarske prakse, kao i trajnom rešavanju plasmana našeg meda na inostrano tržište.
Po najavi organizatora, u holu Novosadskog sajma će za vreme trajanja konferencije biti upriličena i izložba pčelarske opreme.
Kosta Rajević
 9. decembar 2016.
Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu "Evropske integracije i agrar" nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.