* Na samo jednom hektaru gaje 30 različitih vrsta povrća i voća
 
Porodično gazdinstvo Milorada i Dragana Aćimovića iz Futoga jedno je od najcenjenijih u ovom mestu poznatom po proizvodnji čuvenog futoškog kupusa. Iako obrađuju samo hektar zemlje, Aćimovići su, opredelivši se za organsku proizvodnju, uspeli da pravilnim odabirom povrtarskih i voćnih vrsta maksimalno postignu iskorišćenost zemljišta.
Na jednom hektaru, osim organskog kupusa, ovi vredni domaćini gaje oko 30 različitih vrsta povrća i voća.
- Formula našeg uspeha i opstanka na tržištu jeste što u kontinuitetu tokom cele godine za naše stalne kupce na zakupljenoj tezgi na Limanskoj pijaci imamo sveže povrće, krompir, zelenu salatu, spanać, paradajz, papriku baburu, kelj, blitvu, tikvice, kaže Milorad koji je po struci ekonomski tehničar, ali sebe je pronašao u organskoj proizvodnji u kojoj se može lepo zaraditi.
Poverenje brojnih potrošača Aćimovići su stekli i proizvodnjom kvalitetnog voća.
- Najviše proizvodimo organsku jagodu za koju u sezoni vlada velika potražnja. Ništa manje nisu tražene ni maline ni višnje, koje takođe imaju dobru prođu, kaže Milorad koji za sada ne planira da proširi proizvodnju, jer želi da investira prvo u hladnjaču, kako bi sačuvao rod od propadanja.
 
Kosta Rajević
 
25. novembar 2016.
 
 
Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu "Evropske integracije i agrar" nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.