* Površina skladišta, koje će biti izgrađeno na Lazarevačkom drumu, biće 595 m2, a imaće kapacitet 1.400 tona
 
Zadrugari Zemljoradničke zadruge "Zrenjanin" od naredne žetve na raspolaganju će imati podno skladište, prvo u vlasništvu. Ova zadruga je jedna od 57 koja je dobila sredstva u okviru programa za razvoj zadrugarstva Ministarstva za brigu o selu, koje je raspisalo Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na teritoriji Republike Srbije. Posredstvom ovog konkursa zadruga u Zrenjaninu je dobila 13 miliona dinara za nabavku opreme i mehanizacije koja će biti korišćena na podnom skladištu, čija izgradnja će, kako je najavljeno, biti završena u julu ove godine. 
Zrenjaninska zadruga je, nakon što je uradila projektnu dokumentaciju za podno skladište i kupila zemljište za njegovu izgradnju, aplicirala na konkursu Ministarstva za brigu o selu kako bi dobila sredstva za nabavku opreme za skladište. Po broju ostvarenih bodova, kako kaže direktor zadruge Darko Gavrilović, projekat zadruge je bio na konačnoj listi na četvrtom mestu, a na prvom od svih ratarskih zadruga koje su konkurisale. 
Ukupna vrednost investicije je 35 miliona dinara i podrazumeva izgradnju objekta i nabavku opreme i mehanizacije. Kroz konkurs je zadruga  dobila 13 miliona dinara, a ostatak će podmiriti iz sopstvenih sredstava i kroz investicione kredite.
Tekst i foto: A. Mihajlović
 
 
Kompletan tekst pročitajte u novom broju lista Poljoprivrednik.