Firma "Kusago" iz Zasavice na Sajmu izlaže ovce po treći put i svake godine osvoji poneko priznanje, a ove godine njihova grla virtemberg rase ponela su titulu najboljih u ovoj, inače najbrojnijoj rasi na sajamskoj izložbi. Trenutno na ovoj farmi ima 400 grla, a plan je da ih u skorijoj budućnosti bude čak 1.000. Veliki pehar s titulom apsolutnog šampiona pripao im je za izloženu kolekciju ovaca i ovna.
- Najvažnija u ovom poslu je svakako dobra genetika, selekcija, ali pre svega da svako svoj deo posla obavlja onako kako treba. Takođe, važno je da se osluškuje tržište i proizvode životinje kakve kupci traže, kaže Bojan Marinković iz ove firme.
Marinković ističe da su u "Kusagu" veoma zadovoljni karakteristikama virtemberg rase, koja je krupna, mesnata, lako se jagnji i često na svet donosi blizance i trojke. Ovce s ove farme imaju dobro zdravlje zahvaljujući tome što veliki deo vremena provode na paši, a hrana za dohranu je iz sopstvene proizvodnje, odnosno kontrolisanog je kvaliteta. Trude se, kako kažu, da selekcijski pravac s vremena na vreme koriguju kako bi uvek bili aktuelni. Da su uspeli u svom poslu potvrđuje i činjenica da svu priplodnu jagnjad prodaju godinu dana unapred. Cena jagnjeta starosti oko četiri meseca je 150-200 za muška i oko 250 evra za ženska grla.