* Raskid sa tradicijom nas je jako skupo koštao jer smo izgubili identitet i lokalne, autohtone vinske sorte, smatra Igor Luković
Igor Luković, međunarodni vinski sudija, degustator, eno-gastro publicista, vinski novinar, urednik magazina "Vino & Fino", bio je gost Narodnog muzeja Zrenjanin u okviru pratećeg programa izložbe "Merak mi je", autorke Olivere Skoko. Između ostalog, razgovaralo se o kulturi vina, hedonizmu, gastronomiji. 
Rođeni Zrenjaninac, Luković je studirao književnost, završio novinarske studije, a u priči o vinu je od 2003. godine. Hrana i vino su ga zanimali kao teme, pa je počeo da se edukuje i završio vinske škole, uključio se u rad škole za somelijere i počeo da degustira i sudi vina. Bio je saradnik magazina Yellow Cab, Wine Style, "Gurman", "Gastro svet" i drugih. Urednik je magazina "Vino & Fino". Na čelu je najvećeg regionalnog vinskog takmičenja Balkan International Wine Competiton, kao predsednik sudijskog žirija. Ocenjuje vina na brojnim takmičenjima širom sveta i jedini je ocenjivač iz Srbije na Decanter WWA u Londonu. Jedan je od osnivača Udruženja somelijera Vojvodine, edukator i predavač u somelijerskim i vinskim školama.
 
Aleksandra Mihajlović
 
Kompletan tekst pročitajte u novom broju lista Poljoprivrednik.