* Srećni broj predstavlja dane u godini okupane suncem koji nose veliku zaslugu za ukus i kvalitet vina
Posetioci nedavno održanog Sajma lova, ribolova, sporta i turizma u Novom Sadu imali su priliku da, između ostalih, posete štand na kojem su bila izložena vina iz Hercegovine proizvedena  od grožđa iz vinograda  smeštenih u Popovom Polju, nedaleko od Trebinja. Ovaj kraj je odvajkada  poznat kao bogomdan za proizvodnju vinskih sorti grožđa od kojih se stvaraju čuvena vina, među kojima je svakako najpoznatije ono napravljeno od stare, autohtone hercegovačke sorte žilavka. Novosađani su tako, nakon dugo godina, imali priliku da  se s nostalgijom prisete ukusa žilavke, ali i drugih vina koja proizvodi trebinjska Vinarija "Vera".
- Dolazimo iz mlade vinarije, koja je nastala na posedima koji su pre desetak godina privatizovani i uložena su velika sredstva da se pokrene proizvodnja po najsavremenijoj tehnologiji. Trenutno imamo 150 hektara pod vinovom lozom, kao i zasade jabuke i sve je podignuto u skladu s najzahtevnijim svetskim standardima, a proizvodnja se odvija u saradnji s najboljim tehnolozima i enolozima. Vino za tržište napravili smo prošle godine i trenutno imamo tri etikete. Prva je žilavka, drugo je roze, napravljen od sorte "kaberne sovinjon", a treće je kuve, crveno vino nastalo kupažom "kaberne sovinjona" i "vranca", kaže Qubiša Vujović zadužen za prodaju i marketing u vinariji  i dodaje da su ove godine napravljene male količine vina, dok će ga naredne biti znatno više, a u planu je i stvaranje još nekoliko novih etiketa. 
Za ova vina je karakteristično to što ispred imena imaju broj 260. To je, kako ga u vinariji nazivaju,  broj sreće, a predstavlja sunčane dane u godini. Upravo je mnogo sunca, kako kažu, zaslužno za karakterističan ukus i kvalitet ovih vina, pa se ovaj broj zasluženo našao na etiketama boca.
Osim vina, posetioci štanda imali su priliku i da probaju med koji prave pčele  iz košnica smeštenih u blizini plantaže. Trenutno ima oko 200 pčelinjih društava koja su zadužena za oprašivanje gajenih, ali i samoniklih biljaka. U blizini plantaža ima najviše žalfije i vrijeska tako da preovlađuje med od ovih lekovitih biljaka. Pčele su istovremeno indikator dobre proizvođačke prakse  na plantaži, jer, u suprotnom, ne bi mogle tu ni da opstanu. 
Qubiša Vujović je napomenuo da je razumna odluka, ali i želja svih u "Veri" bila da se najpre predstave u Srbiji, jer je tu, kako u šali kaže, pola Hercegovine. Smatra da će vina iz ove vinarije naći svoje mesto na srpskom tržištu, jer se odlikuju dobrim odnosom cene i kvaliteta. U prilog ovoj vinariji ide i to što hercegovačka vina nije potrebno posebno predstavljati našem tržištu, koje još uvek pamti i poznaje njihov kvalitet i karakterističan ukus.
A. Milić