Prvog dana sajma Agritechnica 2023 u Hanoveru, kompanija Valtra, koja posluje pod okriljem korporacije AGCO, na konferenciji za novinare je, predstavljajuću inovacije, prezentovala i aplikaciju Valtra Coach. Ova aplikacija namenjena je da kroz zabavu u poslu pomogne korisnicima traktora da snize operativne troškove, tako što će smanjiti period rada na ler gasu, odnosno praznom hodu motora. 
Inovativna aplikacija koristi podatke o radu traktora upotrebom telemetrijskog Valtra sistema – Valtra Connect. Cilj je da se smanji vreme rada na ler gasu, što ujedno doprinosi smanjenju emisije ugljen-dioksida, približavajući se na ovaj način održivoj poljoprivredi. Tokom godina rada, traktori Valtra su među korisnicima stekli reputaciju jednostavnog korišćenja pametnih poljoprivrednih tehnologija na njima. Sada je nordijski brend Valtra usmerio svoju pažnju na upotrebu podataka koju su generisali pametni traktori, da pomogne vozačima u smanjenju vremena rada traktora na ler gasu, što unapređuje efikasnost korišćenja goriva. 
Do aplikacije koja će povratnim informacijama uticati na vožnju i rad traktora došlo se na osnovu sprovedene studije, odnosno Hakton analize telemetrijskih podataka o radu 1.500 traktora. U fokusu su bili traktori T5 serije. Rezultati analize su pokazali da više od četiri odsto traktora radi prekomerno na ler gasu, a prosečno vreme praznog hoda je 12 odsto. Inovativna aplikacija Valtra Couch okarakterisana je kao gamifikovana, što znači da kroz zabavu unapređuje posao. Ima za cilj da prema sakupljenim podacima unapredi efikasnost goriva, a na osnovu navika vozača, nudeći u realnom vremenu povratne informacije na zanimljiv način. Direktor u kompaniji Valtra, produkt-menadžer Tomas Nevarenta, veruje da će ova aplikacija vozačima ponuditi korisne uvide.
 – Valtra Coach predstavlja novi pravac u rešenjima namenjenim korisnicima. Znamo, na primer, da se na više od 20 odsto traktora, preko 10 odsto potrošnje goriva dešava tokom ler gasa, što se potencijalno može smanjiti. Valtra Coach obezbeđuje vozačima trenutne uvide u realnom svetu na bazi njihove vožnje, kaže Nevarenta. 
Aplikacija Valtra Coach radi sakupljajući podatke preko Valtra Connect, koji se koriste kako bi se vozačima sugerisalo gde se troši više goriva nego što je neophodno. Zatim aplikacija šalje agregatirane podatke i upozorava vozače na njihov stil vožnje, da bi smanjili potrošnju goriva. Praćenjem rada traktora i povratnim procesima, aplikacija pomaže da se napravi efikasnija i uzbudljivija vožnja. 
Za moderne traktore vreme rada na ler gasu je štetno, jer može da izazove zagušenje katalizatora i stvaranja viška čađi u ulju, što povećava potrebu za servisiranjem, kao i troškove popravke. Fenomen je sličan onom kod savremenih dizel-automobila, gde proizvođači ograničavaju vreme rada na ler gasu na minimum.
Inicijalne studije kompanije Valtra procenjuju da se korišćenjem aplikacije za traktore, koji u proseku dnevno rade 5,2 sata, može smanjiti vreme praznog hoda za 12 odsto, odnosno može se sačuvati preko 330 litara goriva po godini, što okvirno vredi oko 660 evra godišnje. 
 
Tekst i foto: M. Antanasković