* Visoke temperature, kako se moglo čuti od učesnika manifestacije, u pojedinim regionima desetkovale su ovogodišnji rod kukuruza i soje
 
Uprkos najtoplijem danu u julu, kada su temperature u mnogim mestima širom zemlje prelazile i četrdeseti podeok na Celzijusovoj skali, ovogodišnji SPIT, jedinstvena manifestacija u Vojvodini, koju organizuje Klub 100P plus, okupila je nešto više od 500 učesnika. Visoke temperature nisu bile jedini razlog da mnogi ipak ne dođu. Za ovakvu odluku prevagnule su posledice koje tropski dani ostavljaju na useve. Nažalost, činjenica je, kako se čulo među učesnicima, da su visoke temperature na parcelama u pojedinim regionima doprinele da ne bude ovogodišnjeg prinosa kukuruza i soje. 
I za one koji su posetili ovogodišnji SPIT, održan 23. jula na gazdinstvu  predsednika upravnog odbora Kluba 100P plus Vojislava Maleševa u Kaću, visoke temperature i stanje jarih useva predstavljaju trenutno najveći problem. Sve to navodi na razmišljanje kako dalje. 
To je potvrdio i domaćin skupa Vojislav Malešev. Pozdravljajući učesnike 17. SPIT-a, uvodno obraćanje je počeo konstatacijom da je trenutno najveći problem poljoprivrednika suša, koja prelazi u vremensku nepogodu.
Marija Antanasković
Kompletan tekst pročitajte u novom broju lista Poljoprivrednik.