* Sa karakteristikama novih modela 6R 155 i 6R 215 potencijalni budući korisnici najpre su se upoznali teorijski u okviru predavanja, a zatim i praktično na poligonu
 
Nakon evropske konferencije kompanije John Deere, kada su predstavljeni najnoviji modeli traktora serije 6R, nedavno je počela i turneja širom Starog kontinenta. U okviru ove turneje najnovije modele serije 6R, traktore koji na haubi nose oznake 6R 155 i 6R 215, imali su prilike da premijerno vide i uvere se u njihov kvalitet poljoprivredni proizvođači u Grčkoj, Rumuniji, Mađarskoj, a nedavno i u Srbiji. Naime, u organizaciji kompanije Kite, u prodajno-servisnom centru u Bačkoj Topoli, 17. i 18. februara korisnici, dobri znalci John Deere traktora, prisustvovali su premijernom prikazivanju modela 6R 155 i 6R 215. Sa karakteristikama novih modela potencijalni budući korisnici najpre su se upoznali teorijski u okviru predavanja, a zatim i praktično na poligonu. 
Nove modele traktora prezentovao je specijalista kompanije John Deere  Sebastijan Fris, koji je ujedno i instruktor i promoter. U predavanju o modelima traktora, Fris je stavio akcenat na izmene u odnosu na starije modele serije 6R, kao i na rezultate testova koje su u eksploataciji ostvarili 6R 155 i 6R 215. Na poligonu je simuliran rad prskalicom. Prisutni su bili u prilici da vide mogućnosti upravljanja traktorom u odnosu na mašinu u domenu precizne poljoprivrede. Na ovaj način predstavljene su prednosti korišćenja sistema za navođenje, ali i ISOBUS prenosa podataka.
 
Marija Antanasković
 
 
Kompletan tekst pročitajte u novom broju lista Poljoprivrednik.