*  Predstavljene su mašine iz svih segmenata koji su u ponudi preduzeća po specijalnim cenama, s određenim sniženjima
 
Kiša i hladno vreme nisu sprečili više od stotinak poljoprivrednika da prisustvuju Danu otvorenih vrata koji je 10. decembra beogradska kompanija ITN Group organizovala na lokaciji gde se i nalazi sedište ovog preduzeća, na auto-putu za Novi Sad 96.
Na Danu otvorenih vrata posetiocima je predstavljen deo bogatog prodajnog asortimana koji na domaćem tržištu zastupa ITN Group. Najpre je prodajni tim ovog preduzeća, na čelu s direktorom Slavenom Soldom, predstavio modele poljoprivredne mehanizacije koji su dostupni na tržištu, a zatim je usledio obilazak poljoprivredne mehanizacije koja je izložena na platou preduzeća. Susret s poljoprivrednicima je ujedno bio i povod da se ITN Group predstavi. 
Dan otvorenih vrata ITN potvrdio je čvrstu nameru ovog preduzeća da poljoprivrednim proizvođačima u Srbiji ponudi tehnička rešenja kompanija specijalizovanih u svojim oblastima. Tako su predstavljene mašine zelene linije nemačkog proizvođača Krone, ali i kompanije Grimme iz Donje Saksonije, specijalizovne za proizvodnju korenasto-krtolastih biljnih vrsta. Ni ovaj put nisu izostala rešenja za primenu sredstava za zaštitu bilja, nošene i vučene prskalice, kao i atomizeri danskog proizvođača Hardi.
U biljnoj proizvodnji neizostavne su mašine za obradu zemljišta i setvu, gde dominira tehnika Kongskilde, ali i Mascar setvena tehnologija. Od ove godine ITN je i generalni zastupnik kompnije Pichnon, čiji se proizvodni program zasniva na opremi za transport poljoprivrednih proizvoda, a prepoznatljivost ovom francuskom proizvođaču, koji posluje pod okriljem Samson group, donele se mašine za rasturanje stajnjaka i cisterne tečnog stajnjaka i osoke, čija je jedna od odlika da su kompletno galvanizovane. U okviru predavanja koje je organizovano predstavljeno je i rešenje cisterne čija je šasija potpuno integrisana s rezervoarom.
Posetioci "Otvorenih vrata" mogli su da vide i modele teleskopskih manipulatora francuske kompanije Manitou, koja je vodeća na tržištu, kao i modele traktora Massey Ferguson, i to kako specijalizovanih za voćarsko-vinogradarsku i povrtarsku proizvodnju, tako i univerzalnih, ali i onih za rad na otvorenom polju. Osim ovih mašina, učesnicima su predočene i tehničke karakteristike mikser-prikolica BVL, obmotača i seckalice za bale Gonjel, tifona Beilnich...
Na Danu otvorenih vrata predstavljene su i mašine koje su u ponudi preduzeća po specijalnim cenama, s određenim sniženjima. Ova akcijska prodaja poljoprivrednih mašina po nezanemarljivo sniženim cenama kompanije ITN aktuelna je sve do kraja godine.
 
M. Antanasković
 
TRI DIVIZIJE U OKVIRU GRUPACIJE ITN
 
Kako je rekao direktor ITN Agrotech Slaven Soldo, Grupacija funkcioniše u tri segmenta. To su ITN Agrotech, deo preduzeća koji se bavi prodajom poljoprivredne mehanizacije, zatim ITN Foodtech, u kome su zaposleni inženjeri i projektatni koji se bave procesnom opremom i tehnologijom prerade hrane, a treći segment je ITN Eko Povlen, fabrika za preradu smrznutog voća u Kosjeriću. ITN Agrotech je najstariji sektor Grupacije. Na početku poslovanja prvi ugovori su potpisani sa tadašnjim proizvođačem kombajna za grašak PMC Harverster, da bi se u narednim godinama lista dobavljača proširila.