*  New Holland Agriculture je novim modelima unapredio ponudu specijalizovanih voćarsko-vinogradarskih i univerzalnih traktora na tržištu
Test-staza u Torinu proizvođača poljoprivredne mehanizacije New Holland bila je krajem septembra mesto susreta predstavnika italijanskog giganta i članova žirija komisije za Izbor za "Traktor godine 2020". Razlog za ovaj susret bilo je predstavljanje dva nova modela New Holland traktora koji će javnosti premijerno biti prikazani na sajmu Agritechnica u Hanoveru. Naime, reč je o univerzalnim traktorima T5 Dynamic CommandTM i voćarsko-vinogradarskim, serije T4, koji će korisnicima u Srbiji biti dostupni posredstvom generalnog zastupnika proizvođača Nenj Holland, novosadske kompanije Agroglobe. 
 
Svestranost korišćenja i visoka efikasnost
 
Glavne prednosti koje će korisnici traktora novih modela serije T5 Dynamic CommandTM  moći vrlo brzo da uoče u ekspoataciji jesu one koje im donosi Dynamic CommandTM transmisija i motor FPT NEF standarda emisije izduvnih gasova Stage V koji koristi HI-eSCRR2 tehnologiju. Korišćenje ovog traktora u različitim poljoprivrednim aplikacijama omogućavaju kompaktne dimenzije, komforna i, pre svega, kabina s visokom preglednošću HorizonTM. 
Kompanija New Holland je proširila popularnu seriju traktora T5 novim Dynamic CommandTM modelima. Ove modele karakterišu odlične manevarske odlike, koje poljoprivrednicima koji imaju mešovite farme omogućava maksimalnu produktivnost u različitim operacijama. To je uočljivo kako u radu s prednjim utovarivačem u transportu, tako i u radu s mašinama koje se pogone preko priključnog vratila traktora kao što su kosilice, prese i mašine za pripremu zemljišta.  Inženjeri kompanije Nenj Holland su novim modelima obogatili ponudu svojih univerzalnih traktora. To su traktori koji na najbolji način odgovaraju zahtevima korisnika; ponuda nudi izbor traktora sa čak tri različite transmisije: Electro Command, Auto Command i Dynamic Command.  Ovi modeli namenjeni su za rad na mešovitim i gazdinstvima srednje veličine. Onima koji zahtevaju visoke performanse svestran traktor nudi visok nivo komfora. 
Transmisija Dynamic Command korisnicima obezbeđuje izbor jedne od 24 brzine u oba smera kretanja. Reč je o osmostepenoj polu Ponjer Shift transmisiji, koja nudi širok opseg brzina u tri ranga. Polu Ponjer Shift transmisija omogućava da po komandi rukovalaca traktor dostigne željenu brzinu precizno bez promene ranga, što rezultira povećanom produktivnošću. Promena smera napred-nazad omogućena je preko reverzera, bez korišćenja kvačila, kao i promena brzine, a robotizovana je i promena ranga.  Zbog činjenice da transmisija Dynamic Command "brzo odgovara" na komandu promene smera napred-nazad, ovaj traktor je pravi izbor u radu s utovarivačem kada se često menja pravac kretanja. Uz karakteristiku StartStop, koja omogućava rad s utovarivačem bez korišćenja pedale kvačila na malim brzinama, dostignut je novi nivo komfora  u radu, zahvaljujući kojem se smanjuje mogućnost greške rukovaoca i povećava produktivnost. Takođe, ova funkcija omogućava i da se brzinom upravlja preko pedale kočnice, tačnije otpuštanjem pedale traktor automatski kreće i nije potrebno koristiti pedalu kvačila. Minimalna brzina je 0,6 km/h, a maksimalna 43 km/h. Korisnicima su na raspolaganju i puzeće brzine, a minimalna je 0,2 km/h. Na traktoru je veoma lako upravljati radom prednjeg utovarivača zahvaljujući i upravljačkoj palici - xojstiku smeštenom s desne strane nadohvat ruke. Preko ovog xojstika se jednostavnim pomeranjem manipuliše podizanjem, odnosno spuštanjem utovarivača, kao i priključnog alata, ali i njegovim širenjem - skupljanjem. 
U nove modele traktora serije T5 Dynamic Command ugrađuju se dokazani NEF četvorocilindrični motori zapremine 4,5 l. Ovi motori rezultat su inženjera FPT kompanije. Na najsnažnijem modelu, koji je i kandidat za Traktor godine u kategoriji univerzalnih traktora T5.140, ugrađuje se motor koji obezbeđuje maksimalnih 140 KS i 630 Nm na 1.300 obr/min motora. Kriva motora u transportu optimizovana je kako bi se postigla minimalna potrošnja goriva, uz dodatno visoku efikasnost na putu, što je i potvrđeno na test-stazi u Torinu u transportu. Traktor T5 Dynamic Command zadovoljava standard emisije izduvnih gasova Stage V, što je postignuto ugradnjom NEF motora i tehnologije za posttretman izduvnih gasova HI-eSCR2, koji ne mora da se održava. Ova tehnologija, koja je rezultat istraživanja FPT Industrial, minimalizuje i troškove korišćenja i nudi dodatne prednosti kompaktne veličine  zahvaljujući jendostavnom rasporedu komponenti i izbegavanju korišćenja sistema za recirkulaciju izduvnih gasova. 
Da je T5 Dynamic Command kompaktan u pogledu dimenzija, što povećava njegovu svestranost u korišćenju, potvrđuju i visina od samo 2,695 mm, međuosovinsko rastojanje 2,490 mm i  ugao zakretanja točka od 55°. To ovaj traktor čini veoma agilnim i daje mu odlične manevarske karakteristike, koje posebno dolaze do izražaja u radu na dvorištima i u radu s utovarivačima na farmama. 
U traktore T5 Dynamic Command ugrađuje se aklimatizovana, ultratiha HorizonTM kabina, koja korisniku obezbeđuje odlične uslove u radnom ambijentu. Nivo buke u kabini dostiže 72 dB. Ergonomija je dodatno unapređena i intuitivnim upravljanjem preko SideVinderTM naslona za ruku. Novi Super High Visibility Panel, zajedno s prednjim staklom izrađenim iz jednog dela, ima odličnu preglednost, s obzirom na to da nema rubova.  
U traktor se ugrađuje zatvoren CCLS hidraulični sistem. U standardnoj opremi, glavna pumpa je protoka 80 l/min, a opciono se ugrađuje ona s protokom 110 l/min. Hidraulični ventili su mehanički i elektornski kontrolisani, a maksimalno ima do četiri para spoljnih izvoda. Maksimalna podizna moć na krajevima zadnjih poluga je 5.500 kg, dok su prednje poluge kapaciteta podizanja 2.210 kg. Aktivacija priključnog vratila je mehanička, a u standardnoj izvedbi priključno vratilo ima dve brzine - 540 obr/min i 1.000 obr/min, dok su opciono dostupne i brzine  540E i 1.000E. Prednje priključno vratilo ima brzinu 1.000 obr/min. 
Komforu doprinosi i mehanička suspenzija prednje osovine i kabine.  Osim najsnažnijeg Dynamic Command T5.140, u ovoj seriji su i modeli T5.110, T5.120 i T5.130 s maksimalnih 110 KS, 120 KS i 130 KS. 
 
Specijalizovani traktori T4 serije
 
Na test-stazi u Torinu premijerno je prikazan i model T4.110N u dve varijante, i to bez ogibljenja prednjeg mosta i s nezavisnim vešanjem prednje osovine TerraglideTM  i točkovima na kojima su montirani Pneu Trac, posebna vrsta pneumatika koja je po svojim karakteristikama između gusenica i klasičnih pneumatika. Razliku između ova dva sistema članovi žirija su osetili vožnjom na neravnom putu sastavljenom od kaldrme i postavljenih drvenih pragova. Prilikom vožnje je bilo lako osetiti razliku traktora sa suspenzijom i bez suspenzije prednjeg mosta, kao i drugačijih pneumatika. 
Nenj Holland Agriculture je novim modelima unapredio ponudu na tržištu specijalizovanih voćarsko-vinogradarskih traktora, kao i onih koji se koriste u povrtarskoj proizvodnji.  U traktore serije T4 sada se, naime, ugrađuje TerraglideTM prednja osovina sa suspenzijom, koja omogućuje izvanredno "glatku" vožnju. Na ovu osovinu, kao što je to bio slučaj na modelu predstavljenom u Italiji, mogu se montirati Trelleborg PneuTrac pneumatici koji imaju povećanu trakciju u odnosu na klasične pneumatike, što pozitivno utiče na potrošnju goriva, a prednosti korišćenja ove vrste pneumatika lako se uočavaju i u radu na nagnutom terenu.  
Direktor za proizvodnju traktora Sen Lenon izjavio je da su se u kompaniji New Holland odlučili za proširenje serije modelima koji su vodeći kada su u pitanju ekskluzivne karakteristike zahvaljujući kojima su ovi traktori visokospecijalizovani.  
- U svakom segmentu specijalne proizvodnje uvek tražimo načine da povećavamo performanse traktora i zadovoljimo veoma specifične zahteve naših korisnika. S predstavljanjem TerraglideTM suspenzije prednjeg mosta i novih Trelleborg PneuTrac pnematika komplementirali smo agilnost, efikasnost i svestranost traktora serije T4 u verzijama V/N/F s odličnim komforom i trakcijom, koja je veoma bitna u radu u voćnjacima i vinogradima, kako sa aspekta bezbednosti, tako i efikasnosti, kaže Lenon. 
Model T4.110 verzije N, koji je kandidat za Traktor godine 2020 u kategoriji specijalizovanih traktora, pogoni četvorocilindrični motor proizvođača FPT Industrial. Zapremina motora je 3,4 l, a ovaj motor obezbeđuje dostupnih  i nominalnih i maksimalnih 107 KS. Maksimalni obrtni moment 444 Nm dostiže se na maksimalno 1.500 obr/min motora. Motor zadovoljava standard emisije izduvnih gasova Stage IIIB, odnosno Tier 4A, i to posttretmanom izduvnih gasova koji podrazumeva korišćenje EGR+DOC sistema. 
U traktor se ugrađuje mehanička transmisija koja u kretanju unapred nudi izbor 32 brzine, a unazad 16. S opciono dostupnim puzećim brzinama izbor brzina za kretanje unapred se povećava na 44. Minimalna puzeća brzina je 0,3 km/h, a u osnovnoj opremi pokriven je opseg brzina od 0,6 km/h do 41 km/h. Smer se menja preko elektrohidrauličnog reverzera koji se nalazi na levoj strani upravljačkog točka. Promena brzine moguća je na dva načina, na klasičan način istovremenim korišćenjem pedale kvačila i ručice menjača i na drugi način koji olakšava vožnju, a koji podrazumeva promenu stepena prenosa pomeranjem palice menjača uz istovremen pritisak na prekidač i to bez aktiviranja kvačila. 
Hidraulični sistem sa sistemom koji je osetljiv na opterećenje ima glavnu pumpu kapaciteta u standardnoj opremi 64 l/min, odnosno opciono 82 l/min. Za upravljanje traktorom zadužena je pumpa kapaciteta 36 l/min. Kao i na modelu T5 serije traktora i na ovom specijalizovanom modelu hidrauličnim ventilima se upravlja mehanički ili elektronski, a dostupno je do maksimalno pet pari ventila. Maksimalna podizna moć na krajevima zadnjih poluga je 2.600 kg, a ako su ugrađene prednje poluge, njihova podizna moć je 1.970 kg. 
Priključno vratilo se aktivira preko hidrauličnog sistema, a njegova aktivacija, odnosno deaktivacija je ubrzana i primenom servo  "asistenta". Standardno vratilo ima brzinu 540 obr/min, a po izboru korisnika traktor se može isporučiti i s priključnim vratilom koje dodatno ima brzinu 540E i 1.000 obr/min, kao i Ground Speed brzinu, to jest brzinu koja je usklađena s brzinom kretanja traktora. Prednje priključno vratilo se aktivira elektronski, a ima brzinu 1.000 obr/min.  
Kako bi se obezbedio što veći komfor, i kabina ima sistem suzpenzije, a opciono se kao ublaživači udara ugrađuju silent blokovi. Suspenzija prednje osovine je hidraulična, a nivo buke u veoma preglednoj  kabini dostiže 77 dB. Kontrolna tabla u kabini je veoma jednostavna, kao i upravljačke funkcije smeštene na desnoj strani od sedišta. I ovaj traktor se, osim u specijalizovanim kategorijama, zahvaljujući svojoj snazi i dimenzijama može bez problema koristiti i u druge svrhe.  Dimenzije, ukupna dužina 2.930 mm, širina 1.408 mm i visina 2.325 mm, uz međusovinsko rastojanje od 2.180 mm i ugao upravljačkog točka od 55° jasno ukazuju na odlične manevarske karakteristike. To potvrđuje i radijus okretanja od 3.586 mm. U zavisnosti od postavljenih pneumatika, klirens traktora  je od 197 mm do 322 mm.
 
Tekst i foto: Marija Antanasković