Proizvođač traktora Valtra je ove godine za izbor Tractor of the Year 2020 nominovao dva kandidata. Jedan u kategoriji univerzalnih traktora, namenjen za korišćenje na mešovitim gazdinstvima, model A114, i drugi, N154e Versu u kategoriji rataraca. U mogućnosti ovih traktora, i to ne samo u sferi poljoprivredne proizvodnje već i u šumarstvu, članovi TotY tima imali su priliku da  se uvere početkom oktobra, kada je nedaleko od Suolahtija u Finskoj organizovano testiranje.
 
Sa severa Evrope, spreman za različite izazove, u kategoriji najboljih univerzalnih traktora dolazi finski finalista iz dobro poznate A serije traktora. Serija A ima čak sedam modela, a po snazi traktor A114, koji je ovogodišnji kandidat, pozicioniran je u samoj sredini. Razliku između pojedinih modela serije, osim u snazi motora, predstavljaju i tri različite vrednosti međuosovinskog rastojanja. Model A114 se proizvodi u fabrici Valtra u Suolahti, iz koje u osnovnoj izvedbi izlazi u prepoznatljivoj crvenoj boji ili pak u nekoj od šest metalik nijansi koje su u ponudi osnovne palete. Svi oni koji žele u potpunosti da personalizuju svoj traktor imaju mogućnost da to i urade zahvaljujući Unlimited studio. Ipak, za tvrdnju da je ovaj traktor spreman za sve izazove, kako navodi proizvođač, u odnosu na boju za koju svakako nije suvišno napomenuti da je postojana u najrazličitijim radnim uslovima, presudnije su neke druge karakteristike. Veoma bitna karakteristika traktora ove kategorije je njegova okretnost i agilnost koja značajno doprinosi univerzalnoj primeni. Radijus oketanja A114 iznosi samo 4,01 m. 
 
Jedan traktor za sve zadatke
 
Poljoprivrednici u Finskoj, kao uostalom i mnogi u Srbiji, imaju naviku da jedan traktor koriste za sve. To u ovoj severnoevropskoj zemlji znači da je nezamislivo imati traktor bez prednjeg utovarivača. Tako je A114 i predstavljen, između ostalog, u radu s prednjim utovarivačem, i to istog proizvođača, koji je u odnosu na poslednju verziju unpređen, a nastao je pod sloganom "Mnogo je zadataka, a samo jedan je heroj".  Naime, sada se utovrivačem upravlja preko nove upravljačke električne palice - xojstika,  koji ima zadatak da olakša dugotrajan rad. Da bi se olakšao rad s priključnim oruđem, podizna moć na zadnjim hidrualičnim polugama je 4,5 t, a na prednjim, koje se opciono ugrađuju 2,5 t. 
U model A114 ugrađuje se motor AGCO Ponjer 44 AWFC zapremine 4,4 l. U pitanju je četvorocilindrični motor sa četiri ventila po cilindru i turbopunjačem. Motor razvija maksimalnih 110 KS na 2.200 obr/min, a maksimalni obrtni moment 510 Nm dostiže se na 1.500 obrt/min motora. 
Motor zadovoljava standard emisije izduvnih gasova Stage IV, odnosno Tier 4 f,  što se postiže primenom SCR tehnologije. Interval servisiranja motora je 500 radnih sati. Korisnik dobija i autonomiju u radu, s obzirom na to da je zapremina rezervoara za gorivo 180 l, a za AdBlue 20 l.  
I transmisija na ovom traktoru rezultat je rada inženjera Valtra. U traktor A114 sada se ugrađuje potpuno robotizovana mehanička transmisija, koja ima po četiri brzine u četiri ranga, te je korisnicima na raspolaganju izbor 16 h 16 brzina, uz izbor dodatnih puzajućih brzina, od kojih je najmanja 128 m/h. Inženjeri finskog proizvođača posebno se ponose Stop/Start funkcijom, koja omogućava kretanje otpuštanjem pedale kočnice bez upotrebe pedale kvačila. Zahvaljujući hidrauličnom reverzeru, i promena smera kretanja je jednostavna, bez korišćenja pedale kvačila. Priključno vratilo traktora se aktivira hidraulično, a osnovna verzija ima dve brzine - 540 obr/min i 1.000 obr/min, dok se po izboru ugrađuje ono s izborom brzina 540/540E/1.000 obr/min. 
Protok glavne pumpe u okviru hidrauličnog sistema je 98 l/min, dok upravljačka ima kapacitet 33 l/min. U traktore se ugrađuju do tri para spoljnih hidrauličnih izvoda pozadi. 
I kabina "odiše" nordijskim dizajnom, jednostavnim i praktičnim. Osećaj u kabini je takav da, iako ste unutra, stičete utisak da ste napolju, a sve zbog dobre preglednosti iz kabine. Inženjeri kompanije Valtra su dali veliki akcenat na preglednost pri dizajniranju. To potvrđuje i velika staklena površina kabine od 4,4 m2 koja ima i veliki krovni prozor koji značajno olakšava rad s utovarivačem. Da bi vidljivost bila dobra u svim radnim uslovima, na A114 se ugrađuje i poseban paket LED osvetljenja postavljen i napred i nazad. Dobar komfor u kabini postiže se i zahvaljujući nivou buke koji ne prelazi 75 dB, dobrom sistemu klimatizacije, podešavajućem volanu kao i sedištu, preglednim upravljačkim komandama, kao i prostranom prtljažniku.
Valtra N154e Versu je više od običnog traktora. N154e Versu može da bude skrojen precizno, u skladu  s potrebama korisnika već na proizvodnoj liniji. Ovaj traktor korisnicima nudi i brojne usluge kao što je Valtra Connect, koji se koristi za daljinski monitoring, sveobuhvatne pakete usluga, produženu garanciju, delove koji su nastali reparacijom,  kao i prijateljski okrenut odnos prema životnoj sredini. Naime, svaki rezervaor traktora pre nego što on napusti fabriku napuni se Neste My dizel gorivom.Valtra N154e Versu nije samo mašina već ceo splet rešenja koje se sastoje iz više usluga.  
Traktor je odraz poslednje tehnologije i dokazanog inženjeringa. Pouzdan i izdržljiv četvorocilindrični 4,9 l AGO Ponjer motor isporučuje nominalnih 155 KS i 165 KS uz korišćenje "busta".  Emisija izduvnih gasova standarda Stage V postiže se korišćenjem selektivne katalitičke redukcije i filtera čvrstih čestica. Elektronsko upravljanje obezbeđuje obrtni moment na niskim obrtajima motora, dok hidraulično podešavanje ventila na motoru smanjuje troškove. 
I na ovom modelu dostupna je funkcija EcoPower, koja je predstavljena još 1999, a koja povećava servisni interval motora, smanjujući potrošnju goriva do 10 odsto. Kada vozač izabere Eco mod, maksimalna brzina motora se smanjuje sa 2.100 obr/min na 1.900 obr/min. Maksimalna snaga je dostupna na 1.750 obr/min umesto na 1.900 obr/min i maksimalni obrtni moment se postiže na 1.250 obr/min umesto na   1.500 obr/min.  Ova mogućnost čini rad opuštenijim, a godišnji račun za gorivo se značajno smanjuje. 
 
Revolucija Power Shift menjača
 
Transmisija Versu, koja je takođe rešenje koje dolazi iz kompanije Valtra, predstavlja značajni iskorak kada su u pitanju Power Shift  menjači. Ovaj menjač ima po 30 brzina u oba smera kretanja. Konstruisan je tako da korisnik u radu ima utisak da je u pitanju bestepena transmisija, ali i dalje značajno oseća snagu tradicionalne Power Shift transmisije. 
Ovaj traktor se može voziti samo korišćenjem nivelatora ili samo pedale gasa kao kod bestepene transmisije. Kada je uključena, funkcija Cruise transmisija sama menja stepen prenosa i održava zadatu brzinu kretanja ili pak brzinu motora.  Odlika Hill Hold je takođe na raspolaganju korisnicima, a sprečava prevrtanje traktora, i to bez korišćenja pedale kvačila. Takozvani asistent hidraulike pri okretanju povećava automatski broj obrtaja motora kada je potrebno više hidraulične snage, dok sistem automatske regulacije klizanja ASR optimizuje klizanje pri teškoj vuči.  
Valtra N154e Versu je četvorocilindrični traktor koji može da se koristi i kao agilni utovarivač i za pogon priključne mašine na polju. Hidraulični sistem čini dostupnim 200 l/min protok ulja, koji opslužuje do pet pari spoljnih izvoda pozadi i četiri napred. Bitno je naglasiti i to da su na ovom traktoru posebno odvojeni transmisiono i hidraulično ulje, čime je sprečeno da se ulje koje se koristi na radnim mašinama meša s transmisionim i zagadi ga. Snažna hidraulika omogućava rad kako s prednjim, tako i sa zadnjim oruđem za utovar. Manipulisanje teretom pri utovaru, odnosno istovaru pozadi kačenog oruđa je jednostavno zahvaljujući činjenici da rukovalac ima lake uslove rada, koji se postižu kompletnim zakretanjem sedišta i komandnih funkcija za 180 stepeni. Da je zaista jendostavno raditi utovar, na primer debla na prikolicu hidrauličnom kašikom Kesla, uverili su se i članovi žirija, a jendostavnosti u radu u značajnoj meri doprinosi i kabina odlične vidljivosti. Kesla je specijalizovan proizvođač opreme za šumarstvo, koju odnedavno zastupa preduzeće Inter Agrar u Čeneju, koje je i generalni zastupnik traktora Valtra na domaćem tržištu.  Da je komfor na visokom niovu kada je u pitanju rad u šumarstvu ne iznenađuje budući da su još u proizvodnji traktori Valtra namenjeni i za ovu granu privrede, osim za poljoprivredu. Svoje mogućnosti traktori Valtra potvrđuju i u vojsci Finske, gde su na svakodnevnom zadatku na teškim terenima. 
 
Vozačeva zona komfora
 
Dok Valtra N154e Versu može da napusti svoju komfornu zonu, vozač to ne mora da uradi. Nivo buke unutar kabine je manji od 70 dB, a preglednost, koja je odlična, omogućuje površina od 6 m2 stakla. Vidljivost je takođe veoma dobra u svim radnim uslovima, zahvaljujući i brisaču koji  u radu pokriva ugao od 270 stepeni, zatim brisaču na bočnom staklu, kao i električnom grejanju prednjeg i zadnjeg stakla.
Vozač traktora u toku vožnje ima osećaj da pluta po vazduhu, što u neku ruku i jeste slučaj.  Naime, suspenzije prednjeg mosta, kabine i sedišta su pneumatske, a omogućuju glatku vožnju u različitim uslovima. Naslon za ruku SmartTouch  već je postao, može se slobodno reći, legendaran u industriji i uzor mnogim proizvođačima.  Korisnički interfejs displeja je jednostavan i sve funkcije se na veoma lak način pronalaze i aktiviraju. 
SmartTouch se takođe može upotrebljavati za kontrolu svih tehnologija pametne poljoprivrede dostupne na Valtra 154e Versu. Tako se na primer SmartTouch koristi i kao monitor novog Valtra Guide automatskog sistema za upravljanje, kao i za Task Doc, ali i primenu primenljivih normi i sekcija na mašini. 
 
Uz traktore paket usluga
 
Dodatno, poslednje tehnologije i izdržljiv motor, komforna kabina i svestrana transmisija Valtra N154e Versu korisnicima nude i paket usluga. Ove usluge su usklađene i sa činjenicom da se traktori koriste za određene zadatke koji su često veoma različiti. Sva dodatna oprema i opcije su kompatibilni i pokriveni  istom garancijom i mrežom rezervnih delova.  
Valtra Connect daljinski sistem za praćenje prati kretanje traktora. To omogućava vršiocu usluga, rukovodiocu proizvodnje i vlasniku da prate kretanje traktora, kao i to gde i šta radi trenutno, a najbolje od svega je to što se svi podaci  o radu traktora skladište i čuvaju. Sveobuhvatne usluge pružaju mogućnost da vlasnik ne mora da razmišlja o stanju traktora. Naime, Valtra Connect  omogućava tehničkim licima da prate stanje traktora. Istovremeno, uz paket Valtra Care korisnik dobija produženu garanciju, dok usluga Valtra Go pokriva sve troškove servisiranja po dogovorenoj ceni. Celokupni paket Valtra obezbeđuje svojim korisnicima i uslugu kojom pokazuje svoju brigu o životnoj sredini. Naime, svi Valtra traktori se po izlasku iz fabrike pune gorivom Neste My Renewablle Diesel. Korišćenjem ovog goriva, koje nastaje iz različitih vrsta otpada za punjenje rezervoara traktora koji se proizvode u fabrici u Suolahtiju, godišnje se smanji emisija izduvnih gasova, koja nastaje korišćenjem više od 600 automobila. Karakteristika EcoPower takođe pomaže u smanjenju emisije, s obzirom na to da se njenim korišćenjem potrošnja goriva smanjuje za 10 odsto, pri čemu se koristi veći obrtni moment na nižem broju obrtaja motora.  I naposletku, kada traktor biva blizu kraja svog radnog veka, može dobiti novi život ugradnjom restaurirane transmisije i delova motora, čime se štedi novac, a proces reparacije ima pozitivan efekat i na zaštitu životne sredine. 
 
Tekst i foto: Marija Antanasković