* U ovogodišnjem ciklusu izbora i kategorija održivosti
 
U toku je testiranje traktora, kandidata za titulu "Traktor godine 2020". Kao što smo i najavili u "Poljoprivredniku", broj 2674, u ovom broju ukratko predstavljamo modele ratarskih traktora koji su u trci za titulu Tractor of the year 2020. Koji model će sledeće godine nositi oznaku Tractor of the Year 2020  javnost će saznati prvog dana sajma Agritechnica 2019 u Hanoveru. 
 
Valtra N154e Versu
 
U traktor finskog proizvođača Valtra N154e Versu ugrađivaće se četvorocilindrični motor s turbopunjačem AGCO Ponjer s nominalnih 150 KS, odnosno maksimlanih 155 KS.  Maksimalni obrtni moment 660 Nm postiže se pri 1.500 o/min.  Proizvođač napominje i da se mogu koristiti i biogoriva. Inače, u osnovnoj verziji rezervoar za gorivo je zapremine 230 l, a opciono na ovaj model će se ugrađivati rezervoar zapremine 315 l. Motor je poslednje generacije i zadovoljava standard emisije izduvnih gasova Stage V. 
Automatska Ponjer Shift  transmisija obezbeđuje izbor jedne od 30 brzina za svaki smer kretanja napred nazad, a promena smera kretanja se obavlja hidrauličnim reverzerom.  Najmanja brzina je 0,7 km/h, a maksimalna 57 km/h. Kada je hidraulični sistem u pitanju, ovo je zatvoren sistem, a ugrađivaće se glavna pumpa protoka 115 l/min i 160 l/min u osnovnoj verziji, dok će opciono biti dostupna pumpa kapaciteta 200 l/min. U osnovnoj verziji traktora ugrađuju se tri para hidrauličnih izvoda koji su elektronski kontrolisani, a po zahtevu korisnika moguće je ugraditi do sedam pari. U osnovnoj verziji priključno vratilo ima 540/540ECO/1.000 o/min. 
Suspenzija kabine po izboru može biti mehanička ili hidraulična, dok je suspenzija prednje osovine pneumatska. 
 
McCormick X7.624 VT-Drive
 
U osnovi model McCormick X7.624 VT-Drive nije nepoznat korisnicima s obzirom na to da su pređašnje verzije već prisutne na terenima, a ovo je poslednja unapređena verzija. Traktor s nominalnih 220 KS i maksimalnih 225 KS pogoni šestocilindrični FPT NEF 67 motor standarda emisije izduvnih gasova Stage V. Proizvođač navodi  da je servisni interval ovog motora 1.200 sati. Karakteristika ovog traktora je i bestepeni menjač proizvođača ZF koji omogućuje kretanje traktora u rangu od 0,05 km/h do 59 km/h.  U standardnoj verziji ugrađuje se hidraulični sitem s glavnom pumpom kapaciteta 123 l/min, a u opcionoj verziji protoka 160 l/min. Nezavisna pumpa za upravljački sistem ima kapacitet 44 l/min. Traktor je standardno opremljen sa četiri para hidrauličnih izvoda, dok se po želji korisnika može isporučiti sa 4+3 para zadnjih izvoda i dva prednja. Nezavisno vešanje prednje osovine postiže se ugradnjom IFS hidrauličnog sistema suspenzije, a poluaktivna hidraulična suspenzija karakteristična je i za kabinu traktora. 
 
Case IH Magnum 380 CVX Drive
 
Motor Cursor 9 FPT industrije već je poznat među korisnicima traktora Case IH velike snage, kao i nekih kombajna. Za motor s nominalnih 379 KS, odnosno maksimalnih 435 KS karakteristično je da standard emisije izduvnih gasova Stage V postiže primenom Hi-eSCR2 tehnologije.  Transmisija je CVXDrive, to jest bestepena i pokriva rang brzine kretanja od 0,02 km/h do 50 km/h. Brzina 40 km/h postiže se pri 1.050 o/min motora, a maksimalna na 1.350 o/min. U ovaj konvencionalni traktor ugrađivaće se i snažni hidraulični sistem. Tako glavna pumpa u bazičnoj verziji traktora ima protok 166 l/min ili 221 l/min, a opciono čak 282 l/min. Svi hidraulični izvodi su elektronski kontrolisani, a može ih biti od tri do šest pari. Maksimalna podizna moć traktora Magnum 380 CVX Drive je 10.929 kg. Aktivacija priključnog vratila je elekrohidraulična, a vratilo u standardnoj opremi traktora ima brzinu 1.000 o/min. Visokom komforu traktora doprisnosi i mehaničko-hidraulična poluaktivna suspenzija kabine, kao i hidraulična suspenzija prednje osovine. 
 
Fendt 942 Vario
 
Kao i svi modeli traktora Fendt, i  942 Vario ima kontinualno varijabilnu CVT transmisiju. Novina je da se u traktor 900 Vario serije sada ugrađuje motor nemačkog proizvođača MAN.  Radi se o šestocilindričnom motoru s turbopunjačem varijabilne geometrije, koji ima nominalnih 415 KS. Ova snaga, koja je ujedno i maksimalna, postiže se na 1.700 o/min motora. 
Hidraulični sistem je zatvoren, CCLS,  a glavna pumpa je protoka 165 l/min, dok opciono postoji mogućnost ugradnje pumpe kapaciteta 220 l/min. Puma koja obezbeđuje upravljanje traktorom je kapaciteta 59 l/min. Podizna moć na zadnjim polugama je 12.410 kg, dok prednje poluge imaju maksimlanu podiznu moć 5.584 kg. Aktivacija priključnog vratila je hidraulična, a u standardnoj ponudi konfiguracije podrazumeva se ugradnja vratila koje ima brzine 540E/1.000 o/min. Kao i na drugim modelima kandidatima, i na ovom su i kabina i prednji mest sa suspenzijom. 
 
Claas Axion 960 Terra Trac
 
Do prošle godine hodni sistem s gusenicama Terra Trac bio je rezervisan za kombajne, univerzalne i silažne. Međutim, u maju je žiriju predstavljen i model traktora u koji će se ugrađivati ovaj sistem čije korišćenje ima za cilj smanjen pritisak na površinu kao i bolje iskorišćenje vučne sile trakotra. I traktor Claas Axion 960 Terra Trac pogoni FPT Cursor 9 šestocilindrični motor koji isporučuje maksimlanih 445 KS na 2.080 o/min.  U traktor se ugrađuje rezervoar zapremine 860 l, što pruža dobru autonomiju u radu. Servisni interval motora je 600 radnih sati. Proizvođač Claas se odlučio da u ovaj model ugradi ZF bestepenu transmisiju CVT koja omogućava kretanje traktora u opsegu brzina od 0,05 km/h do 40 km/h. Glavna pumpa hidrauličnog sistema ima protok 220 l/min, a u traktor se ugrađuje od tri do šest elektronski kontrolisanih hidrauličnih izvoda. Maksimalna podizna moć na zadnjim polugama je 10.000 kg, dok prednje ugrađene poluge imaju maksimalnu moć dizanja 6.500 kg. Suspenzija kabine je mehanička, dok je nezavisno vešanje prednje osovine obezbeđeno primenom hidrauličnog sistema suspenzije.
Marija Antanasković