* Izgradnja nove hale omogućiće montažu  kompletno rastavljenih traktora, a krajnji cilj je da se određene komponente traktora proizvode u fabrici u Boljevcu i da se uradi lokalizacija pojedinih delova
 
Tačno u podne drugog dana održavanja Poljoprivednog sajma u Novom Sadu ozvaničen je početak radova izgradnje nove hale za skalapanje traktora  FPM "Agromehanika" u Boljevcu. 
Ovaj domaći proizvođač, poznat po izradi priključnih poljoprivrednih mašina, koje najvećim delom odlaze u izvoz, u svom pogonu u Boljevcu bavi se i sklapanjem traktora Solis indijske grupacije International Tractors Limited - LTD. 
- Do sada  je naša saradnja sa LTD funkcionisala tako što smo sklapali polurasklopljene traktore. Izgradnja nove hale omogućiće nam  montažu kompletno rastavljenih traktora. Krajnji cilj je da se određene komponente traktora proizvode u našoj fabrici i da se uradi lokalizacija pojedinih delova, kaže rukovodilac prodaje i marketinga FPM "Agromehanika"  Boris Ćorović. 
U ime ozvaničenja izgradnje nove  hale, na Poljoprivrednom sajmu otkrivena je tabla na kojoj je prikazano buduće zdanje. Početak radova zakazan je za jun, a kraj izgradnje, kako je najavljeno, očekuje se krajem ove godine. Prva količina traktora sklopljenih u novoj hali, kako je najavio Ćorović, može se očekivati početkom sledeće godine. 
- Nadamo se da će zahvaljujući izgradnji ove hale cena traktora biti povoljnija, jer će ovaj način montaže sniziti troškove. Nova tehnologija koja će biti primenjena na liniji za sklapanje odvijaće se po sistemu knock donjn, rekao je Boris Ćorović, koji je zajedno sa direktorom kompanije ITL za prodaju na tržištu jugoistočne Evrope Sačinom Verma svečano otkrio tablu na kojoj je prikazan budući objekat za sklapanje traktora. 
Izgradnja nove hale za viši nivo sklapanja traktora je, kako je objasnio Sačin Verma, strateški potez na internacionalnom nivou kompanije ITL. Istakao je da je ITL mlada kompanija, koja se proizvodnjom traktora bavi tek četvrt veka, ali je u tom periodu postala jedna od tri vodeće na najvećem svetskom tržištu traktora, Indiji. 
- Prošle godine kompanija LTD  je proizvela 140.000 traktora, od čega je 70.000 traktora izvezeno van matične države. Od ukupnog izvoza  20.000 je izvezeno u Evropu, a Srbija je u prvih pet zemalja na evropskom tržištu, kaže Verma i ističe da će novi način sklapanja doneti prednosti prilikom nabavke traktora, s obzirom na to da se očekuje smanjenje cene krajnjeg proizvoda. 
FPM "Agromehanika" ne samo da se bavi sklapanjem traktora Solis već je i regioanalni centar, jer je distributer ovih mašina za zemlje u okruženju.