* Serije 6000 i 7500  predstavljene su u godini kada "Agropanonka" obeležava 12 godina saradnje s indijskim proizvođačem traktora, grupacijom Mahindra&Mahindra
 
Četiri nova modela traktora Mahindra predstavljena su premijerno prvog dana 86. međunarodnog poljoprivrednog sajma na štandu preduzeća "Agropanonka MTZ Finke" iz Novog Sada. Novi traktori, serija 6000 i 7500  predstavljeni su u godini kada "Agropanonka" obeleževa 12 godina saradnje s indijskim proizvođačem traktora, grupacijom Mahindra&Mahindra, koja na godišnjem nivou ostvari prodaju od 250.000 traktora u celom svetu.
- Preduzeće "Agropanonka" ove godine nastupa 22. put na  Poljoprivrednom sajmu. Ovo je godina u kojoj obeležavamo 12 godina saradnje s kompanijom Mahindra&Mahindra, a očekujemo i hiljaditog kupca traktora Mahindra, što govori dovoljno o ovim traktorima. Ovaj dan je značajan, s obzirom na to da su pred nama traktori koje smo dugo čekali,  modeli sa 50 i 60 konjskih snaga, s pogonom na sva četiri točka, koji su posebno interesenatni za naše korisnike južno od Beograda, rekao je direktor prodaje preduzeća "Agropanonka" Aleksandar Švonja.
Nova četiri modela sa 50, 57, 80 i 92 konjske snage svečano su "otkrili" njegova ekselencija ambasador Indije Subrat Batačarxi,  direktor za međunarodne poslove kompanije Mahindra Prakaš Vakankar i Aleksandar Švonja.
Do danas je širom sveta, kako je istakao  Prakaš Vakankar, prodato oko tri miliona traktora Mahindra,  a cilj našeg poslovanja je da na licu svakog našeg korisnika vidimo osmeh. Saradnja koja s "Agropanonkom" traje od 2007. svake godine je sve veća i veća. Uspešna saradnja krunisana je prvog dana  86. poljoprivrednog sajma predstavljanjem novih modela koji su sada dostupni poljoprivrednicima u Srbiji.
U modele serije 6000, tačnije 6050 i 6060  ugrađuju se četvrocilindrični motori  koji 50, odnosno 57 konjskih snaga postižu na 2.100 obrtaja u minuti. Menjač je delimično sinhronizovan, a obezbeđuje po 15 brzina u oba smera kretanja. Reverzer pruža lakšu promenu smera traktora, te je obezbeđeno jednostavnije okretanje traktora na uvratinama. Priključno vratilo je nezavisno, s brzinama 540 i 540E obrtaja u minuti. U traktore serije 6000 ugrađuje se prednja osovina s vučom, i to s ograničenim proklizavanjem, što omogućava  vuču bez proklizavanja i u teškim uslovima rada.  
Kapacitet dizanja na zadnjim polugama je 2.200 kilograma, a masa traktora 3.900 kilograma. Komforu traktora doprinosi i nova ravna platforma kabine, koja je dizajnirana kako bi rukovaocu obezbedila udobnost, lakoću rukovanja i odličnu vidljivost. 
Traktori serije 7500, to jest modeli 7580 i 7590 postižu 80 i 92 konjske snage na 2.300 obrtaja u minuti četvorocilindričnih motora. Korisnici ovih modela u radu imaju mogućnost biranja jedne od 12 brzina u svakom pravcu kretanja, napred i nazad, koje obezbeđuje sinhronizovan menjač.  Nezavisno priključno vratilo ima dve brzine kretanja od 540 i 1.000 obrtaja u minuti. I modeli serije 7500 imaju pogon na sva četiri točka. Upravljačku platformu u kabini karakteriše i to što su u odnosu na neke starije modele traktora Mahindra ručice menjača postavljene sa strane, bočno, radi lakšeg i lagodnijeg korišćenja. 
Podizna moć zadnjih poluga  je 2.500 kilograma, a poluge i stabilizatori su dizajnirani tako da omoguće lako kačenje priključnih mašina. Za nove modele traktora serije 6000 i 7500 "Agropanonka" daje garanciju tri godine.