Pre tačno godinu dana na štandu novosadskog preduzeća RTI, na 85. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, javnosti je predstavljen novi brend u Srbiji, traktori "Bašak". Da bi neki brend, pogotovo onaj apsolutno do tad nepoznat na tržištu dopreo do korisnika uobičajeno je potrebno da prođe više vremena kako bi se postigli rezultati u prodaji vredni kazivanja. Da su traktori Bašak izuzetak u ovom nepisanom pravilu i da pobijaju ovu tvrdnju potvrđuje i činjenica da je u godinu dana na tržištu Srbije svoje vlasnike dobilo 100 traktora ovog turskog proizvođača. Jedan od glavnih aduta za ovakav ostvaren rezultat jeste odnos cene i kvaliteta, rečeno je između ostalog na tradicionalnom druženju sa novinarima, pres konferenciji „Kafa u RTI-u“.

Na 86. poljoprivrednom sajmu na štandu RTI, pravo sa Salona SIMA u Parizu premijerno su predstavljeni modeli voćarsko-vinogradarskih traktora „Bašak“, snage 60 i 80 konjskih snaga kao i teleskopski manipulator, mašina koja se na imanjima može koristiti 365 dana u godini. U godini iza nas, po zahtevima korisnika za kupovinu iz prodajne game RTI izdvojio se i model trakotra Steyr 4120, univerzalac koji upotpunosti zadovoljava sve norme potrebne za konkurisanje sredstava iz IPARD-a, rekao je menadžer prodaje RTI Goran Micković.

Iako je prodaja veoma bitan segment poslovanja, s aspekta korisnika još bitnija je postprodajna podrška. Obezbeđenje ove podrške jedan je od glavnih zadataka na čijem ostvarenju radi kompanija „Bašak“ u odnosu sa kupcima. Uz to, kako je novinarima objasnio menadžer postprodaje kompanije „Bašak“ Gurkan Avčuoglu i razvoj novih  modela kompanije odvija se u odnosu na zahteve korisnika ali i aktuelnim trendovima po pitanju tehnologija koje se primenjuju u traktorskoj industriji.

Prodajni asortiman RTI je obogaćen i novim mašinama koje dolaze iz Austrije. Reč je o roto-drljači Lion i plugu obrtaču nove generacije Servo 45M proizvođača Pöttinger. Roto-drljača  Lion je mašina koja se može koristiti samostalno ili u kombinaciji sa sejalicom. Pri korišćenju sa sejalicom svoju primenu nalazi u različitim sistemima obrade zemljišta, kako konvencionalnom tako i redukovanom i sistemu bez obrade zemljišta. U svakom od ovih sistema, kako je objasnio menadžer prodaje izvoza kompanije Pöttinger Johanes Štojber roto-drljača ostvaruje prednosti u korišćenju s obzirom na to da obezbeđuje pripremu zemljišta koja omogućuje optimalno nicanje i razvoj i rast biljaka. Sem toga zahvaljujući radnim brzinama koje ostvaruje postižu se veći radni učinci, au kombinaciji sa sejalicom smanjuju se i troškovi proizvodnje s obzirom na to da se u jednom prohodu odvija i predsetvena priprema i setva.

Goran Micković je prisutnima skrenuo pažnju i na problem rokova isporuke poljoprivrednih mašina za ostvarenje prava na subvencionisanje pri kupovini, s obzirom na to da su ovi rokovi često kratki to jest da su rokovi isporuke mašina od momenta poručuvinja od proizvođača do isporuke znanto duži, pa prevazilaze neretko i period od šest meseci. Micković je naglasio kako bi ove rokove trebalo produžiti kako bi sve strane ispunile svoj cilj u poslovanju.  

M.Antanasković