* Posetioci izložbe mogli su da vide brojne novitete, poput organskih pečuraka, telećeg i junećeg mesa, jaja, ali i čokolade
 
I ove godine u okviru Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu održana je tradicionalna izložba organskih proizvoda. Ova izložba održava se od 2011. godine i odlična je prilika za male proizvođače iz čitave Srbije da široj javnosti predstave svoje proizvode. Izložbu organizuju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i  Nacionalno udruženje Serbia Organica, a učešće za proizvođače je besplatno.
Putem organske sajamske izložbe javnosti se do sada predstavio veliki broj organskih proizvođača koji su, upravo zahvaljujući ovom nastupu, sklopili značajne poslovne aranžmane. Praksa je da nakon nekoliko nastupa proizvođač ustupa mesto nekom drugom, da bi se i on predstavio publici. Tako je i ove godine bilo nekoliko noviteta. Pored već standardne ponude voća, povrća, žitarica i njihovih prerađevina, posetioci su mogli da se upoznaju sa organskom proizvodnjom gljiva, jagnjetine, teletine, jaja. Posebnu pažnju privukla je organska sirova čokolada, koju već dve godine proizvodi Ana Todorović.
Aleksandra Milić
Kompletan tekst pročitajte u novom broju lista Poljoprivrednik.