* Konkurs je otvoren od 27. maja do 31. jula, a pravo učešća imaju poljoprivredni proizvođači koji su sertifikovani ili su u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju
 
NLB Banka Beograd nedavno je objavila deveti konkurs NLB Organic, u okviru kojeg će i ove godine nagraditi tri najbolja projekta novčanom nagradom u ukupnom iznosu od milion i po dinara.
Konkurs je otvoren od 27. maja do 31. jula, a pravo učešća imaju individualni poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom koji su sertifikovani, ili su u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju. Mogu da konkurišu i proizvođači koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje. 
Projekti se dostavljaju poštom, na adresu NLB Banke Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 165v, sa naznakom ”Konkurs za najbolje projekte organske proizvodnje i prerade hrane” ili elektronskim putem na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Autori tri najbolja projekta dobiće novčanu nagradu u pojedinačnom iznosu od 500.000 dinara. Projekte će ocenjivati stručna komisija u sastavu: prof. dr Snežana Oljača, dr Milan Adamović i Saša Gujanica.
 – Iako smo morali da malo izmenimo termin raspisivanja konkursa zbog epidemije i vanrednog stanja, ove godine više nego ikada želimo da pružimo podršku proizvođačima organskih proizvoda. Ti ljudi  rade svoj posao na teži način i zaslužuju posebnu pažnju, a verujemo da im je sada podrška potrebna više nego ranije kako bi prevazišli posledice krize izazvane virusom korona, rekao je povodom pokretanja devetog NLB Organic konkursa Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke.   
Greganović je istakao da je u proteklih osam godina na ovom konkursu učestvovalo čak 428 projekata.
Više informacija i obrazac za pripremu projekta mogu se pronaći na sledećoj adresi: https://www.nlb.rs/strana/18871/nlb-organic