Pivo je jedno od najpopularnijih alkoholnih pića na svetu. Od svih tečnosti koje se konzumiraju, pivo zauzima 3. mesto, odmah iza vode i čaja. Ukoliko se umereno konzumira, pivo je dobro za zdravlje. Umerena doza za žene je dve čaše dnevno, a za muškarce četiri.
Budući da ima puno antioksidansa i aminokiselina, pivo je dobro za zdravlje kože i bujnost kose. Kvasac iz piva je dobar izvor vitamina B, belančevina, selenijuma, kalijuma, gvožđa, cinka i magnezijuma, koji su dobri za kožu.

Regenerator za kosu

Kada koristite kvalitetan regenerator, kosa je svilenkasta i laka za održavanje. Ako imate piva u kući, ne morate trošiti pare na skupe regeneratore, nego iskoristite pivo kao prirodan regenerator. Pošto sadrži puno B vitamina i kvasac, od piva je kosa meka i svilenkasta.
Operite kosu šamponom, pa je naprskajte pivom. Pustite kosu da se prirodno osuši i biće glatka i mekana na dodir.
Ili, naprskajte malo piva na kosu pre nego što počnete da je sušite fenom.
Kosu možete i isprati rastvorom od piva i vode. Sipajte u činiju šolju piva, šolju vode, dve kašike jabukovog sirćeta i operite kosu ovim rastvorom nakon šamponiranja.
Pivo za rast kose možete koristiti jednom nedeljno. Mnogi misle da nije dobro koristiti pivo za ravnu kosu već samo za kovržavu ali to je samo mit.
Napomena: kada poprskate kosu pivom, ne morate prati kosu nakon toga, pošto miris piva nestaje kad se kosa osuši.

Pivo za kovrdžavu kosu

Pivo se može koristiti umesto regeneratora jer obnavlja izgubljenu vlagu. To je posebno važno za osobe koje imaju kovrdžavu kosu, pošto se lokne regenerišu kada su dobro hidrirane. Ukoliko imate kovržavu kosu, koristite samo tamno pivo i ono bez alkohola.
Operite kosu šamponom. Sipajte tamno bezalkoholno pivo na kosu, tako da pokrijete svaku dlaku. Ostavite da deluje 5 minuta. Isperite kosu hladnom vodom.
Koristite pivo za kosu na svake dve nedelje.
Ne samo da je pivo dobro za kosu i njen rast već i za lice i kožu celog tela.
Izvor: http://sanportal.info/7-pivo-za-kosu-pranje-kose-pivom-za-brzi-rast-i-bolje-zdravlje-kose/