Sezonski poslovi su oni koji se obavljaju samo u određeno vreme tokom godine, kao što su: priprema zemljišta, sadnja, setva, žetva; zaštita bilja; upravljanje poljoprivrednim mašinama (traktor, kombajn i sl.); orezivanje; presađivanje i proređivanje; šišanje/striža; ispaša, nega stoke i drugi poslovi u stočarstvu; branje jagodastog voća; branje jabučastog voća; branje koštičavog voća; branje jezgrastog voća; branje i vađenje povrtarskih kultura; hortikultura; sakupljanje divljih plodova; seča stabala; uništavanje štetočina; čišćenje, ljuštenje, sortiranje, pakovanje, skladištenje; branje duvana...
 
Sezonski radnik je lice koje poslodavac angažuje za obavljanje sezonskih poslova uz novčanu naknadu, što znači da oni koji rade bez naknade za rad ne spadaju u sezonske radnike.
Angažovanje na sezonskim poslovima se smatra radom van radnog odnosa, tako da zaposleni može biti angažovan na sezonskim poslovima pod propisanim uslovima, u skladu sa Zakonom o radu. Napominjem da zaposleni koji je privremeno sprečen za rad (nalazi se na bolovanju) ne može biti angažovan za to vreme na sezonskim poslovima kod drugog poslodavca. 
Kao i u slučaju zaposlenih lica, imajući u vidu da je sezonski rad, rad van radnog odnosa, to znači da i penzioneri i studenti mogu obavljati sezonske poslove.
 
Dipl. inž. Silvija Hodžić
PSSS “Novi Pazar”
 
Kompletan tekst pročitajte u novom broju lista Poljoprivrednik.