Čuvena manifestacija – Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu – biće održana od 21. do 27 maja. Ovo je prvi put posle pandemije da se sajam vraća u redovan termin održavanja. Bio je to povod za razgovor sa prvim čovekom Novosadskog sajma mr Slobodanom Cvetkovićem, koji je najavio bogat program uz učešće brojnih gostiju iz inostranstva. Dobra vest za posetioce je da se cena karata nije menjala, kao i da najsrećnije očekuje pet izuzetno vrednih nagrada.
 
– Poljoprivredni sajam se vratio u redovan termin i format održavanja. Da li očekujete da će ova manifestacija imati obim i kvalitet kao pre pandemije? – pitali smo mr Slobodana Cvetkovića. 
– Međunarodni poljoprivredni sajam, naša najveća i najpoznatija priredba, ove godine će biti održana u standardnom prolećnom terminu, od 21. do 27. maja. na tradicionalan način, a izlagači će se predstaviti u zatvorenom i na otvorenom prostoru Sajmišta. Kada govorimo o obimu i kvalitetu ovogodišnje manifestacije, očekivanja su velika. Mi smo, kao što znate, priredili Poljoprivredni sajam prošle godine u septembru, u pandemijskim uslovima, prilagođavajući se specifičnim okolnostima kako bi se događaj održao u što sigurnijim zdravstvenim okolnostima. Mislim da smo u tome uspeli, na veliko zadovoljstvo nas zaposlenih, posetilaca, kao i izlagača. Kada govorimo o predstojećem Poljoprivrednom sajmu, o velikom interesovanju svedoče prijave brojnih izlagača iz Srbije i inostranstva, kao i najavljene kolektivne izložbe. Nastupe su, do sada, potvrdili izlagači iz Srbije i još 18 zemalja: Mađarske, Italije, Češke, Holandije, Španije, Turske, Belgije, Indonezije, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije, Danske, Rumunije, Poljske, Bugarske, BiH, Crne Gore, Austrije… Pored samostalnih nastupa, izlagači iz nekoliko zemalja svoju privredu predstaviće na kolektivnim izložbama. Tako će nastupiti privrednici iz Mađarske, Češke, Italije, Holandije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Španije, Indonezije, a prvi put objedinjeno će nastupiti i privrednici iz Maroka. U poslednjoj dekadi maja biće priređeni svi poznati segmenti smotre agrara – Izložba poljoprivredne mehanizacije i opreme za prehrambenu industriju, izložba hrane i pića, a predstaviće se i osiguravajuća društva, banke, institucije... Biće održani i brojni poslovni i stručni skupovi.
 
A. M.
 
 
Kompletan tekst pročitajte u novom broju lista Poljoprivrednik.