* Turistička organizacija Srbije proglasila je ovu turističko-gastronomsku manifestaciju za najbolji događaj tog tipa u 2017. godini

Regionalna turistička manifestacija Dani ludaje, 33. po redu, ove godine biće održana od 20. do 23. septembra u Kikindi. Organizatori, Grad Kikinda i lokalna turistička organizacija, i ove godine pobrinuli su se da za brojne posetioce prirede bogat program. S obzirom na to da su Dani ludaje koncipirani kao gastronomska manifestacija, najveći deo programa biće posvećen kulinasrtvu i hrani, ali predviđena su i brojna kulturna, sportska, takmičarska i izložbena događanja. Zvanična boja manifestacije je narandžasta, jer simboliše ludaju, koja se vekovima uzgaja na poljima oko Kikinde.
Za više od tri decenije, koliko se održava ova manifestacija, Dani ludaje su od obične izložbe i takmičenja za izbor najveće ludaje, što je i danas centralni događaj, prerasli u pravu turističku manifestaciju, koju je Turistička organizacija Srbije proglasila za najbolji događaj tog tipa u 2017. godini.
Svake godine tokom ove manifestacije Kikindu poseti na desetine hiljada gopstiju iz zemlje i inostranstva, Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Slovačke, Bugarske.

J. C