Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar

Knjiga "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar" je godišnje izdanje koje u kontinuitetu izlazi od 1996. godine. Svake godine knjiga donosi nova znanja, dostignuća i iskustva iz različitih oblasti poljoprivredne proizvodnje, te je dragocen priručnik svakom dobrom domaćinu kako onom kojem je poljoprivreda osnovno zanimanje, tako i onom koji se poljoprivrednom proizvodnjom bavi kao dopunskim zanimanjem.
"Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar" obiluje korisnim savetima za uspešnu ratarsku, povrtarsku, voćarsku, vinogradarsku i stočarsku proizvodnju. Autori tekstova su najugledniji naučnici i stručnjaci, pre svega agronomi, ali ne samo oni.
Osim novih znanja, dostignuća i iskustva u poljoprivrednoj proizvodnji, knjiga ima i brojne druge sadržaje vezane za poljoprivredu i život na selu. Tu su, na primer, napisi o narodnim običajima i verovanjima, kao i o našoj kulturnoj baštini. Posebno poglavlje posvećeno je zaštiti životne sredine i očuvanju biološke raznovrsnosti. U knjizi su dati i saveti domaćicama, uključujući i recepte za spravljanje tradicionalnih i jela savremene kuhinje. Zahvaljujući takvom sadržaju, knjiga "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar" je korisno štivo za sve članove domaćinstva.