Predstavnici udruženja poljoprivrednika, okupljeni u Asocijaciju poljoprivrednika, zaključili su da je stanje u agraru neodrživo zbog nerada nadležnih državnih institucija i administracije.
- Dobro je poznato da proizvođači mesa, a posebno mali proizvođači mleka u poslednje vreme trpe velike gubitke usled niskih cena i loših uslova ili otkazanog otkupa, navodi se u saopštenju ove asocijacije.
Iz tih razloga obratili su se predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću jer, kako navode, to što nadležni iz Ministarstva poljoprivrede i drugi odgovorni ne preduzimaju nikakve mere dovešće stočarstvo u još teži položaj i do potpunog gašenja.
- Ako je poljoprivreda važna privredna grana u Srbiji, mora joj se dati više značaja, kažu u Asocijaciji poljoprivrednika zahtevajući istovremeno da ministar poljoprivrede ubuduće mora biti i potpredsednik Vlade.
Krajnje je vreme da se uvaži značajna uloga agrara kako bi se zaustavio kontinuitet propadanja naše poljoprivrede i sela, zaključili su predstavnici Asocijacije u obraćanju predsedniku Vlade.