U nastavku opsežne akcije otkrivanja ilegalnih klanica, u vanrednoj službenoj kontroli veterinarske inspekcije Sremskog upravnog okruga i inpektora Uprave za veterinu juče je u Belegišu zaplenjeno osam tona živinskog mesa, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.
Tokom kontrole je utvrđeno da se u neregistrovanom objektu (garaža porodične kuće, koja je data u zakup Budai Janošu) obavljalo rasecanje, prerada i pakovanje živinskog mesa. Zatečena je mašina za mlevenje mesa i komora za dubinsko zamrzavanje. U trenutku službene kontrole zatečeno je i petoro radnika u obavljanju rasecanja, mlevenja, pakovanja i distribucije svežeg i zamrznutog živinskog mesa, koje je angažovao Budai Janoš.
Tokom detaljnog pregleda utvrđeno je da se u prostoriji nalazi oko 8.000 kilograma živinskog mesa i iznutrica, koje nisu propisno obeležene i uslovno čuvane. Prisutni na uvid nisu mogli da pruže dokaz o poreklu, niti bilo kakav dokaz o zdravstveno-higijenskoj ispravnosti živinskog mesa. Veterinarska inspekcija zaplenila je celokupnu količinu živinskog mesa koja će biti neškodljivo uništena.