Tokom Pariskog internacionalnog agro-biznis šoua; koji je održan od 22. do 26. februara, korporacija AGCO je obeležila 25 godina postojanja. Od 1990. korporacija obezbeđuje rešenja opreme za farmere koristeći skustva u proizvodnji poznatih firmi. Pod okriljem AGCO korporacije posluju i Fendt, Massey Ferguson, Valtra, Challenger, Fella, Fuse technologies, Sunflower i White planters. Posetioci pariskog salona imali su uvid u istoriju ACGO korporacije ali i u tehniku spremnu za budućnost.
Poslednjih četvrt veka koliko postoji AGCO je imao ključnu ulogu u dinamičnom vremenu za poljoprivredu u poslednjih 100 godina, za vreme globalne revolucije mehanizacije. U periodu globalne poljoprivedne revolucije, ubrzanoj produktivnosti mehanizacije su se pridružili i komplementarna revolucija prikupljanja podataka i analize (precizna poljoprivreda) kao i biotehnološka revolucija.
- Kao kompanija potpuno fokusirana na poljoprivredu i kao globalni i prodavac pratećih proizvoda u više od 140 država, mi smo svesni naše odgovornosti da pomognemo farmerima u susretu s njihovim proizvodnim izazovima u budućnosti, rekao je Gari Kolar, senior vice predsednik i generalni menadžer korporacije za Aziju i Pacifik.
Potpuna rešenja za poljoprivredu koja obezbeđuju više produktivnosti, efikasnosti i analitičkog uvida u AGCO se postižu korišćenjem moći moderne tenologije za kreiranje mreža u sisteme iz kojih su u prošlosti sakupljani podaci o svakoj komponenti pojedinačno. Sada sve traktorske komponente komuniciraju jedna s drugom i s operaterom preko digitalne elektronske mreže u traktoru. AGCO je lider i u tehnologijama kao što je telemetrija koja prihvata mobilne mašine do fiksnih lokacija kao što je sedište farme ili pak skladište materijala. Mašine, kancelarija i strukture farme takođe postaju povezane, sve dele podatke obezbeđujući smanjenje troškova proizvodnje. Umrežena farma obezbeđuje više podataka i više tačnosti.
AGCO sledećih 25 godina namerava da raste do svetskog broja jedan u obezbeđivanju poljoprivredne opreme i tehnologije i pomogne oblikovanju buduće poljoprivrede.

M. A.