Do kraja ove nedelje biće pošumljeno pet kilometara leve i pet kilometara desne obale vodotoka Jegrička na području Siriga, opštine Temerin, saopštavaju u JVP "Vode Vojvodine". Akcija pošumljavanja u Parku prirode "Jegrička" počela je juče i u njoj, osim radnika JVP "Vode Vojvodine", učestvuju i planinari i članovi lovačkog udruženja iz Siriga. Na obale Jegričke biće zasađene autohtone vrste drveća, poljski jasen i bela vrba. Na ovaj način stvoriće se izvanredan zaštitni pojas koji će umanjiti zagađenja s okolnog poljoprivrednog zemljišta, ali će istovremeno biti i sklonište za lovnu divljač i ostale životinjske vrste iz Parka prirode "Jegrička".
U JVP "Vode Vojvodine" podsećaju da je pre dve godine otpočela realizacija Projekta "Ekološko upravljanje vodama u ravničarskim predelima", a u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija-Mađarska.
Na ovaj način, preko IPA fondova, obezbeđeno je oko 235.000 evra za izmuljivanje nešto više od šest kilometara Jegričke na teritoriji MZ "Sirig". Pošumljavanje je nastavak navedenih radova. Departman za hemiju i biohemiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu uradio je analize i monitoring kvaliteta vode, sedimenta, priobalnog zemljišta i biomonitoring.