Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković otvorila je danas, 27. februara 2015. u Sremskoj Mitrovici 41. sabor takmičara zemljoradnika Srema i uručila priznanja zemljoradnicima rekorderima Srema u proizvodnji hrane.
Čestitajući poljoprivrednicima na značajnim ostvarenim rezultatima i u nepovoljnim agrometeorološkim uslovima kao što su bili prošle godine, ministarka Bogosavljević Bošković je rekla da to potvrđuje da naši proizvođači imaju znanje i volju za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Takođe je informisala proizvođače o tome da je Uredba o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju usvojena, kao i da je počela isplata premija i subvencija, pre svega premija za mleko, a uskoro će, kako je rekla, početi i isplata subvencija u stočarskoj proizvodnji. Podsticajnim merama Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine želi da stimuliše poljoprivrednu proizvodnju u svim segmentima.
- Posebna pažnja će se posvetiti stvaranju boljih uslova za oporavak i postepeni porast stočarske proizvodnje, ali naši proizvođači moraju biti svesni da je kvalitet proizvoda najbolji put do tržišta, rekla je ministarka ističući da su uvedene dve nove mere u stočarstvu, a takođe je povećan i iznos pojedinih mera za podsticaje u stočarskoj proizvodnji.
Takmičenje zemljoradnika Srema obuhvata nagrađivanje rekordera u poljoprivrednoj proizvodnji: pšenice, ječma, ovsa, tritikalea, kukuruza, šećerne repe, soje, suncokreta, svinja, prasadi, junadi, mleka, živinarskih proizvoda, meda...
Opširniju informaciju s ovog skupa i o tome ko su nagrađeni proizvođači objavićemo u narednom broju lista "Poljoprivrednik".