Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković je 19. februara 2015. godine, boraveći u radnoj poseti Francuskoj, održala bilateralni sastanak sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i prehrane Republike Slovenije Dejanom Židanom, u Parizu.
U saopštenju Ministarstva rečeno je da je u otvorenom razgovoru dogovoreno da se dalja saradnja dve zemlje još više razvije najskorijim sastancima ekspertskih grupa i to u oblastima: poboljšanja promocije kvaliteta domaćih poljoprivrednih proizvoda, stvaranja pravnih okvira koji bi zaštitili male poljoprivredne proizvođače u cilju poboljšanja konkurentnosti kako na domaćim, tako i na inostranim tržištima, zajedničkih nastupa na trećim tržištima, a dogovoreno je i da se zajednički radi na projektima za korišćenje pretpristupnih fondova Evropske unije.
Slovenački ministar poljoprivrede Dejan Židan preneo je iskustva te zemlje tokom perioda pristupanja EU, ali i po dobijanju punopravnog članstva. U razgovoru dvoje ministara istaknuta su vrlo značajna iskustva i izazovi s kojima se suočavaju kako poljoprivrednici u Sloveniji, tako i poljoprivrednici u Srbiji.