Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je 12. februara da će resorno ministarstvo nastaviti da pomaže poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu u prošlogodišnjim poplavama, tako da će u narednom periodu 7.000 gazdinstava dobiti semenski materijal.
U izjavi za agenciju Tanjug ministarka je najavila da će distribucija semena za predstojeću prolećnu setvu, ali i opreme i mašina u 24 opštine, pretežno u zapadnoj Srbiji, početi sledeće nedelje u saradnji s Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO).
Na sajtu Vlade Srbije objavljeno je da je Snežana Bogosavljević Bošković podsetila na to da je Ministarstvo među prvima priteklo u pomoć poplavljenima i da će i ubuduće sva obezbeđena sredstva iz evropskih fondova u iznosu od približno 6,6 miliona evra, iskoristiti za materijalnu pomoć poljoprivrednicima. Precizirala je da će biti podeljeno seme kukuruza, ječma, lucerke, deteline i stočnog graška, i to za setvu do jednog hektara po domaćinstvu.
Osim semenskog materijala, poljoprivrednicima će biti distribuirano i 700 plastenika,150 pumpi za vodu i 50 mašina - sejalica i freza.