Na međunarodnom sajmu "Prodekspo", koji se u organizaciji Privredne komore Srbije održava od 9. do 13. februara u Moskvi, predstavljena je 41 srpska kompanija poljoprivredno-prehrambenog sektora.
 Na nacionalnom štandu srpske privrede predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je rekao da je izvoz ključ za oporavak srpske ekonomije i privredni rast, a poljoprivreda, posebno prehrambena industrija, jedan od naših proizvodnih i izvoznih aduta. Napomenuo je da je izvoz srpskih poljoprivredno - prehrambenih proizvoda na tržište Ruske Federacije u prošloj godini povećan je u odnosu na 2013. za rekordnih  66,7 odsto – na 307 miliona dolara. Tome su doprinele i aktivnosti  PKS.
- Organizovani nastup srpskih kompanija na sajmu "Prodekspo" u sklopu je aktivnosti PKS-a na internacionalizaciji i predstavljanju izvoznih potencijala srpske privrede na tradicionalnim tržištima, kao što su rusko i tržište EU, ali i na novim destinacijama. U avgustu 2014. u PKS-u je formiran  Koordinacioni centar za podršku izvoznicima prehrambenih proizvoda u Rusiju s ciljem kvalitetnog nastupa srpskih kompanija i povećanja izvoza na tom tržištu rekao je Čadež i dodao da je taj vid podrške i PKS-a i države posebno važan malim i srednjim preduzećima, objavljeno je na sajtu PKS-a.
Na sajmu u Moskvi proizvodni program predstavljaju "Fruvela" u Lajkovcu, "Mini Pani" u Subotici, "Vino Kalem" u Velikoj Drenovi, "Geneza" u Kanjiži, "Destilerija Čolić" u Kragujevcu, "Nektar" u Bačkoj Palanci, "Ajtien grup"  (ITN Group) u Beogradu, "Mondi Lameks" (Mondi Lamex) u Kraljevu, "Banini" u Kikindi, "Zlatiborac" u Beogradu, "Pionir" u Subotici, "Aleva" u Novom Kneževcu, "Master Frigo" u Beogradu. U okviru nacionalnog štanda Srbije,  Pokrajinski sekretarijat za privredu Novog Sada predstaviće kompanije nosioce znaka "Najbolje iz Vojvodine" - "Vitamin" Horgoš, "Promont grup" (Promont Group), "DTD Ribarstvo", "Apatinska pivara", "IM Topola",  "Repro trade”, "Zdravo organik”, "Žitko", "Vinarija Kovačević", "Vinarija Vinum", "Karlsberg Srbija" (Carlsberg), "Dijamant". Na "Prodekspu" učestvuju i Institut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu, kao i kompanije zainteresovane za dobijanje znaka "Najbolje iz Vojvodine" – "Džem end dželi" (Jam and Jelly) u Irigu, "Novosadski sajam" u Novom Sadu, "Sava Kovačević" u Vrbasu, "Frigo Žika Soko" u Rumi, "Sevo" u Žablju i "Mara" u Somboru. Među izlagačima su i Opšte Udruženje preduzetnika Opštine Arilje i kompanije "Frigo Junior", "Drenovac Yugotrade", "Nomil Promet", "Dar Produkt", "Naturfruits", "Berry  Frutico". Preko distributera predstavljaju se i "Karneks" i "Rubin".
Nastup firmi iz Srbije organizovala je Privredna komora Srbije u saradnji s Ministarstvom privrede i Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).