Protekle nedelje na robnom berzanskom tržištu u Novom Sadu cene žitarica su praktično bile u stagnaciji s tek neznatnim pomeranjima. Posle turbulentnih dešavanja na deviznom tržištu, nedelja za nama je protekla u znaku stabilizacije domaće valute, pa se i kupci i prodavci preračunavaju kako da nastupe na tržištu, što je dovelo do znatnih razlika u cenama na strani ponude u odnosu na tražnju.
Pšenicom se u nedelji za nama trgovalo po ceni od 22,20 dinara po kilogramu. To je za 0,91 odsto rast u odnosu na prethodnu nedelju. Nema dovoljno indicija sa domaćeg tržišta da bi cena u narednom periodu mogla da ima neku izraženiju tendenciju, ali ako i postoji neki nagoveštaj, to je podatak da je cena pšenice na uglavnom svim referentnim svetskim berzama u blagom porastu.
Cena kukuruza je u blagom padu. Od početnih 15,50 dinara po kilogramu s početka nedelje, kukuruz se na samom kraju nedelje kotirao na poziciji 15,20 dinara po kilogramu. Prosečna cena trgovanja od 15,40 dinara po kilogramu je za neznatnih 0,43 odsto niža u odnosu na prosečnu cenu iz prethodne nedelje.