Veterinarska inspekcija je 4. februara tokom službene kontrole u objektu „Merkator S“ Megamarket Roda u Valjevu, u prometu zatekla 800 konzumnih jaja robne marke „Merkator“ proizvođača „Fili pili“-farma Mrčić u Valjevu, koji ima zabranu prometa konzumnih jaja.
Rešenjima veterinarske inspekcije od 25.11.2014. i 09.01.2015. godine koja su i dalje na snazi, preduzeću „Fili pili“ je zabranjeno stavljanje u promet konzumnih jaja zbog prisustva salmonele.
Usmenim rešenjem veterinarskog inspektora naređeno je povlačenje iz prometa zatečenih konzumnih jaja proizvođača „Fili pili“ u objektu „Merkator“ u Valjevu i naloženo njihovo neškodljivo uništenje. Takođe, izrečena je zabrana stavljanja u promet konzumnih jaja ovog proizvođača dok su na snazi navedena rešenja veterinarske inspekcije. Odgovornom licu naređeno je da preduzme dalje mere u ostalim prodajnim objektima a koje podrazumevaju povlačenje iz prometa jaja tog proizvođača, navodi se u saopštenju Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.