Preko 80 odsto ukupnog prometa na Produktnoj berzi u Novom Sadu minule sedmice odnosi se na kukuruz. Prosečna cena trgovanja ovom robom u SRPS kvalitetu iznosila je 15,38 dinara po kilogramu, što predstavlja rast u odnosu na prosečnu cenu iz prethodne nedelje od 1,28 odsto. Tokom nedelje cena se kretala u rasponu od 15,20 pa do 15,40 dinara po kilogramu što je ujedno i cena na zatvaranju trgovanja u nedelji za nama.
Na tržištu pšenice nije zakjučen nijedan kupoprodajni ugovor preko berze. I ponuda i tražnja su kandidovale svoju nameru da trguju, ali su razlike u kotiranim cenama u nalozima prodaje i kupovine bile suviše velike da bi se zaključio ugovor.
Posle konstantnog višenedeljnog pada, cena soje drugu sedmicu zaredom beleži porast. U protekloj sedmici na bazi tri zaključena kupoprodajna ugovora, realizovana je prosečna cena od 43,50 dinara po kilogramu. U odnosu na cenu iz prethodnog nedeljnog perioda, ovo je porast od 1,41 odsto za sojinu sačmu sa 44 odsto proteina. Realizovana je cena od 54 dinara po kilogramu.