Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je rezultate konkursa za dodelu sredstava za salašarski, etno i vinski turizam u ukupnom iznosu od 90 miliona dinara. Konkurs je objavljen u aprilu, a mogla su da učestvuju sva registrovana poljoprivredna gazdinstva koja se bave salašarskim turizmom ili žele da očuvaju ili rekonstruišu autentične seoske kuće, kao i pravna lica i preduzetnici koji su upisani u pokrajinski vinarski registar.
Najveće interesovanje vladalo je za salašarski turizam, a bespovratna sredstva za adaptaciju i rekonstrukciju salaša dobila su ukupno 52 gazdinstva, najviše iz okoline Subotice, Sombora, Srbobrana... Uređenje etno-kuća takođe je pobudilo pažnju, podržano je 20 domaćinstava kako bi održali tradicionalnu kulturu i arhitekturu starih seoskih kuća. Zanimljivo je da su za uređenje etno-kuća najviše bili zainteresovani domaćini iz Srema, iz iriške, beočinske i sremsko-mitrovačke opštine.
Sremci su takođe pokazali najveće interesovanje i za vinski turizam gde je pomoć za adaptaciju ili izgradnju vinskih podruma dobilo 14 vinogradara i vinarija. Najbrojniji su proizvođači vina iz Čerevića, Sremskih Karlovaca, Banoštora, a sredstva je dobilo i nekoliko vinarija iz Subotice, Bačke Topole i Kanjiže.