Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić razgovarao je 7. avgusta s predstavnicima Kluba 100P plus, "Vojvodina agrara" i Asocijacije poljoprivrednika. Povod za razgovor bio je poredlog mera za unapređenje poljoprivrede i položaja poljoprivrednika u Vojvodini koje su formulisala udruženja Klub 100P plus i "Vojvodina agrar".
Goran Ješić je istakao da preko poljoprivrede ne sme da se vodi agrarana politika i predložio je da Sekretarijat i udruženja poljoprivrednika do oktobra zajednički pripreme mere agrarne politike u Vojvodini za koje će biti obezbeđen novac u agrarnom budžetu Pokrajine, a važiće od 2013. i u naredne tri godine. Zajedno sa poljoprivrednicima biće sačinjen i akcioni plan za naredni period. Taj princip i model trebalo bi da bude primer za definisanje agraranog buxeta i agrarane politike u Republici.
Na sastanku se razgovaralo i o konkretnim merama koje bi trebalo da doprinesu umanjenju posledica prouzrokovanih sušom. Predložiće se plaćanje zakupnine državnog zemljišta na rate ili mogućnost produženja zakupa za godinu dana.