* Među laureatima i "Dnevnik-Poljoprivrednik" AD

Nagrada koja nosi ime čuvenog srpskog privrednika i dobrotvora iz 19. veka kapetana Miše Anastasijevića dodeljuje se već 14 godina najboljim i najuspešnijim firmama i pojedincima. Ustanovljena je s ciljem da se otkriju, podrže i javno nagrade svi subjekti društva koji promovišu pozitivno i progresivno delovanje, uz maksimalnu društvenu odgovornost. Jedan od 22 ovogodišnja dobitnika na nivou Južnobačkog okruga je i "Dnevnik-Poljoprivrednik" AD kojem je nagrada dodeljena za angažovano informisanje i promociju srpskog agrara.
Predsednik komisije za dodelu priznanja, prof. dr Radovan Pejanović, prorektor Univerziteta u Novom Sadu, istakao je da živimo u vremenu poremećenih vrednosti, a da nosioci razvoja boljeg društva mogu da budu samo oni koji su se već dokazali uspešnim poslovanjem u okviru svojih delatnosti.
Nagradu dodeljenu "Dnevnik-Poljoprivredniku" primila je dugogodišnja direktorka mr Gordana Radović. Komisija je ovo priznanje obrazložila kontinuitetom u izlaženju lista "Poljoprivrednik" tokom punih 58 godina i uspešnim prenošenjem najnovijih saznanja iz oblasti poljoprivede čitaocima širom naše zemlje. Istaknuta je i važnost izdanja "Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar", godišnjaka u kojem su sabrane najznačajnije agrarne i teme iz naše tradicije i kulture.
Na nivou Južnobačkog okruga nagradu su dobili, između ostalih, i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić, dr Anka Popović Vranješ, profesor na Poljoprivrednom fakultetu, Natalija Kurjak, direktor marketinga "Viktorija logistika", kompanija "Sunoko" i drugi.
Ovo priznanje zajedno dodeljuju Novosadski univerzitet, Regionalna privredna komora, agencija "Medijainvent", uz podršku Pokrajinske vlade. Nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" dodeljuje se i u drugim regionima u saradnji s tamošnjim regionalnim privrednim komorama. Svakog aprila biraju se najbolji među svim dobitnicima, a zatim se priznanje dodeljuje i na republičkom nivou.

A. M.