Društvo za zaštitu bilja Srbije, na Zlatiboru, u hotelu "Palisad", u periodu od 27. do 30. novembra organizuje Simpozijum o zaštiti bilja, 17. po redu.
Dobro je poznato da su skupovi u organizaciji Društva za zaštitu bilja Srbije najmasovnija okupljanja i jedinstvena prilika za razmenu naučnih i stručnih informacija o problemima u ovoj oblasti. Takođe, to je i mesto na kojem se promovišu, afirmišu i povezuju mladi istraživači i stručnjaci. 
Naučni i organizacioni odbor Simpozijuma, uz podršku glavnog odbora Društva, uložili su maksimalan napor da se i ovog puta obezbede optimalni uslovi za održavanje poznatog skupa o zaštiti bilja. Tako je predviđeno da se rad odvija kroz četiri tematske celine – fitopatologija; entomologija i poljoprivredna zoologija; herbologija; pesticidi, bezbednost hrane i zaštita životne sredine.
Tokom trajanja savetovanja održaće se i tradicionalna promocija novih izdanja, da bi se omogućila razmena informacija o najznačajnijim problemima u oblasti zaštite bilja. 
Biće to prilika i da se predstave brojni sponzori koji su pomogli održavanje ovog skupa, u nameri da najnovija saznanja iz oblasti zaštite bilja stignu do onih kojima su najpotrebnija.
T. G.
Foto: D: Bosić