Javni konkurs Ministarstva za brigu o selu, za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije je u toku i biće otvoren do 13. oktobra.

Na sednici Vlade usvojena je Uredba o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minubuseva za prevoz seoskog stanovništva kojom je predviđeno još 120 miliona dinara za tunamenu, do sedam miliona dinara po vozilu.

Sprovođenjem ovog programa u 2021. i 2022. godini obezbeđen je prevoz u 35 jedinica lokalnih samouprava, od kojih 28 pripada IVgrupi razvijenosti i devastiranim područjima. Na taj način 847 sela do sada je dobilo redovan prevoz.

 -Besplatan prevoz od sela do sela i od sela do grada, nasušna je potreba i starih i mladih. Konkurs otvara mogućnost da sedamnaest opština problem mobilnosti seoskog stanovištva definitivno reši. Prednost će i ovoga puta biti data nerazvijenim i rubnim područjima, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, povodom raspisivanja ovog konkursa.

Foto:Amir Hamzagić / Ministarstvo za brigu o selu