Na sednice Komisije za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom dodeljeno je još novih sto kuća.Time je broj kuća od početka programa povećan na 2.200.

 -Jača interesovanje za kuće na selu. Svakodnevno se povećava broj zahteva. Svima onima koji ispunjavaju uslove izaćićemo u susret.Kada su u pitanju mladi ljudi za državu Srbiju ne postoje nedoumice. Krov nad glavom je prioritet,izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posle

Prema rečima zamenika predsednika komisije agroekonomiste Milana Prostrana,krov nad glavom dobiće 248 ljudi. Najviše kuća dodeljeno je u opštini Novi Bečej (od čega šest u Novom Miloševu). U drugim krajevima Srbije prednjače: Vladimirci, Blace, Aleksinac i Svilajnac.

Najjeftinija kuća na selu koštala je 522.333,51 dinara, a nalazi se u selu Torda kod Žitišta. Najmanja kuća od 35 kvadrata biće useljena u Karavukovu u opštini Odžaci, najveća od 272 kvadrata u Bačkoj Topoli, dok je najveća okućnica od oko 13,5 ari pripala supružnicima u Vladimircima.