Na ovogodišnjem jubilarnom Međunarodnom poljoprivrednom sajmu sa dve zlatne, tri srebrne medalje i šampionskim peharom Novosadskog sajma, nagrađen je kvalitet semena paprike, paradajza i krastavaca Instituta za povrtarstvo u Smederevskoj Palanci. 
Institut za povrtarstvo u Smederevskoj Palanci je najveća domaća naučno-istraživačka institucija koja se bavi oplemenjivanjem i selekcijom svih povrtaskih vrsta i ima tradiciju dugu 77 godina. Rezultati dosadašnjeg rada naučnika i istraživača ove ugledne institucije su 180 priznatih sorata i hibrida u Srbiji i 24 u Evropskoj uniji. 
Prof. dr Nenad Đurić je na čelu ovog Instituta u proteklih godinu i po, a ovih dana je svakodnevno sa svojim saradnicima na sajamskom štandu, u direktnoj komunikaciji sa kupcima. 
 – Uspeli smo da konsolidujemo Institut iz jedne, ne baš prijatne situacije u kojoj je bio, tako da je za godinu dana udvostručena prodaja i na domaćem tržištu i u izvozu. Smatramo da je važna promocija, stoga smo nastupili na Poljoprivrednom sajmu i kao što vidite na našem štandu je stalno prisutan veliki broj ljudi, potencijalnih kupaca, što nam daje podstrek za dalji rad, kaže prof. dr Nenad Đurić, direktor Instituta za povrtarstvo u Smederevskoj Palanci.
 
Tekst i fotografija: G. Radović