Učenici  Poljoprivredne škole u Lešku sa svojim  nastavnicima kao i poljoprivrednici Leposavića  sa Kosova  bili su gosti  90. Međunardonog poljoprivredni sajmma u Novom Sadu.
        Za učenike škole u Lešku   poseta ima posebno značaj  imajući u vidu da je to najstarija stručna  obrazovna ustanova na celoj teritoriji Kosova. U ovom momentu  broji 90 učenika koji pohađaju nastavu u  ukupno 16 odeljenja  poljoprivredno-prehrambene struke.
         Direktor Poljoprivredne škole  Bojan Ignjatović rekao je da iako  nisu iz tipično iz poljoprivrednog kraja,  ostvaruju dobre rezultate kako u obrazovnom tako i praktičnom radu na školskoj ekonomiji.
        - Škola je nosilac razvoja poljoprivrede u regionu koji gravitira prema Raškom okrugu, tako da imamo đake i iz Raške i Novog Pazara., rekao je Ignjatović dodjući da će učenicima  ova poseta, između ostalog, omogućiti i razmenu znanja i važne susrete sa predstavnicima velikih kompanija i malih proizvođača iz sektora poljoprivrede.
       Prema rečima Veselina Kočanovića, pomoćnika direktora Kancelarije za KiM, Kancelarija veliku pažnju posvećuje sektoru poljoprivrede na prostoru Kosova.
     - Ulažemo velika sredstva u poljoprivredu, imamo posebne linije subvencija kojima omogućavamo  proizvođačima, da ne samo u socijalnom delu, već da nekom prerađivačkom opremom, mini linijama, sušarama, hladnjačama...,", naglasio je Kočanović.
       Portparolka Novosadskog sajma Gordana Knežević,  istakla je da svake godine na poljoprivrednom sajmu, ali i na drugim manifestacijama, Novi Sad dočekuje goste sa Kosova.
     "Ovog puta to su učenici poljoprivredne škole za koje se nadamo da će iz Novog Sada otići, kao i do sada, sa lepim uspomenama i korisnim savetima i informacijama", rekla je Knežević.
         K. R.