Tradicionalni Organic konkurs NLB Komercijalne banke danas je zvanično završen svečanom dodelom nagrada u ukupnom iznosu od dva i po miliona dinara za najbolje projekte iz oblasti proizvodnje, prerade i ponude organskih proizvoda. 

Na dvanaesti po redu Organic konkurs, ove godine pristiglo je 50 projekata – devet iz Centralne Srbije, zatim 18 iz Vojvodine, sedam iz Južne Srbije, osam iz Beograda, pet iz Zapadne i tri iz Istočne Srbije. Najveći broj, 26 prijava, potekao je od gazdinstava koja se bave biljnom proizvodnjom, šest prijava pristiglo je od onih koji se bave stočarstvom i pčelarstvom, dok je 12 prijava stiglo od gazdinstava koja se bave mešovitom proizvodnjom (biljna i prerada). Imali smo i šest prijava u kategoriji uslužni/ugostiteljski objekat.

Glavna nagrada u iznosu od 1.000.000 dinara dodeljena je Radmili Ćirić, poljoprivrednom proizvođaču/prerađivaču iz sela Pasjač kod Pirota. Ove godine prvi put su dodeljene i tri specijalne nagrade u iznosu od po 500.000 dinara – za damu koja se bavi organskom proizvodnjom nagrada je dodeljena Tatijani Božović iz Arilja, nagrada mladoj osobi starosti do 40 godina uručena je Darku Batiniću iz Lazareva, dok je nagrada za uslužni/ugostiteljski objekat koji u svojoj ponudi ima makar jedan proizvod organskog porekla iz Srbije dodeljena Marku Orloviću (TR Agrikultura Orlović) iz Kraljeva.