Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić održala je danas sastanak sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, na kojem su analizirani dosadašnji rezultati u svim sektorima poljoprivrede, kao i ekonomski pokazatelji u tim oblastima.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali i ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.

Predstavnici udruženja u sastavu – Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, Naše mleko, Poljoprivredni proizvođači Subotica, STIG, Za spas i opstanak stočara zapadne Srbije, Savez udruženja poljoprivrednika Banata i Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja, izneli su niz predloga koji bi, prema njihovom viđenju, doveli do poboljšanja položaja poljoprivrednika.

Premijerka je naglasila da je veoma važno voditi računa o domaćim proizvođačima, koji imaju podršku i razumevanje svoje države.

Dogovoreno je da se sastanak u istom formatu održi i sledeće nedelje, kada će se, nakon obavljenih analiza i konsultacija, odlučivati o predlozima koje su danas izneli poljoprivrednici.